Boka ''dobila'' novu desetku!

Legendarni argentinski klub dobio je novog "plejmejkera". Reč je o talentovanom igraču iz Žitorađe, koji ima jedini problem sa viškom kilograma. Iz Srbije doneo poklon za domaćine - dresove Partizana i Zvezde.

Fudbal 26.11.2014 | 18:40
Boka ''dobila'' novu desetku!

Maradona kreće sa centra, Maradona prodire, vara jednog, drugog igrača, na desnoj strani slobodan je... dodaje mu loptu i gooooooooooooooooooooooool!!!

Boka juniors vodiiii!!! Gol, gol, goool!

Ivica Dačić, Ivica Dačiiić, Ivicaaa!!! Kakav gol srpskog internacionalca!!!

Ivica Dačić došao je u Argentinu na zimu 2014. godine iz malenog kluba sa juga Srbije, iz Žitorađe. Zapazili su ga skauti čuvenog argentinskog kluba i odmah su stupili u kontakt sa njim.

I eto, vrlo brzo transfer je ostvaren!

Dobro, malo smo se našalili, ali šef srpske diplomatije Ivica Dačić zaista je došao u Boku juniors i zaista je dobio dres sa brojem 10.

Tokom posete Argentini, Dačić je iskoristio priliku da poseti naširoko poznati klub, čije je boje svojevremeno branio i jedan od najboljih fudbalera svih vremena - Dijego Armando Maradona.

"Srbija i Argentina su daleko, ali mislim da i u Argentini i u Srbiji međusobno gajimo veoma prijateljska osećanja i to pokazuje bliskost koja postoji između naše dve zemlje, koja postoji još iz vremena Tita, a siguran sam da postoji i barem dva veka unazad", rekao je Dačić tokom razgovora u gradskoj Skupštini Buenos Ajresa gde mu je uručena plaketa: "Počasni gost grada Buenos Ajresa".

Dačić je primetio da srpski i argentinski narod imaju i sličan mentalitet što se, prema njegovim rečima, naročito može videti u Buenos Ajresu.

"Pogled na ovu magičnu reku, izvanredno ukusna hrana, tango, dobar provod, dobro vino, lepe žene - kao da pričamo o Beogradu. I zato ja mislim da Buenos Ajres i Beograd treba da se pobratime", ukazao je Dačić.

On je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da poseti jedan od najtrofejnijih svetskih fudbalskih klubova, istakavši da je ljubav prema sportu, a posebno fudbalu, jedna u nizu sličnosti koja povezuje argentinski i srpski narod.

Komentari / 0

Ostavite komentar