Приједор: Ухапшени фалсификатори новца

Страни држављани чији су иницијали Ш.М. и В.Д. ухапшени су у Козарској Дубици због сумње да су у продавници у Приједору ставили у промет кривотворену новчаницу од 100 евра, саопштено је данас из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор.

Република Српска 26.11.2014 | 14:23
Приједор: Ухапшени фалсификатори новца

Уз сагласност дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ и по наредби судије за претходни поступак Суда БиХ извршен је претрес путничког моторног возила којег су користили страни држављани и том приликом пронађена и одузета одређена количина новца у валутама конвертибилних марака, евра и хрватских куна, као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Случај се десио 23. новембра, када су ова лица ухапшена и предата у надлежност Тужилаштва БиХ уз извјештај о кривичном дјелу кривотворење новца и истог дана су пронађени предмети достављени Суду БиХ.

ЦЈБ Приједор апелује на грађане да буду обазриви приликом новчаних трансакција новчаница већих апоена и да се, у случају уочавања неправилности и сумње на исправност, обрате полицији и пријаве лица која такве новчанице стављају у промет.

Коментари / 0

Оставите коментар