ЛЕ: Партизане, играј се и уживај!

Фудбалери Партизана отпутовали су у Лондон, где ће у четвртак одиграти меч 5. кола групне фазе Лиге Европе против Тотенхема. Дринчић остао у Београду.

Фудбал 26.11.2014 | 14:25
ЛЕ: Партизане, играј се и уживај!

За многе фудбалере нема веће радости него када треба да играју утакмицу у Енглеској, колевци фудбала. Фудбалери Партизана имаће у четвртак ту привилегију да на једном од најчувенијих стадиона у Енглеској и у Европи одиграју меч за своју душу.

Рећи да утакмица против Тотенхема нема такмичарски значај - било би погрешно. Јер, могу да се освоје бодови, а то значи и награда од УЕФА, која је покровитељ такмичења Лига Европе, а и зашто не бити трећи, а не четврти у групи?

Али, пре свега, ова утакмица треба да буде уживање играчима Партизана. Да је схвате као награду за све што су урадили протеклих месеци. Да је схвате као прилику да покажу Енглезима, Острвљанима какав се фудбал игра у Србији.

На пут у Лондон, тренер Марко Николић повео је 18 уместо предвиђених 19 играча, јер је у последњем тренутку одлучено да Никола Дринчић не путује.

Искусни везни играч има проблема са повредом колена, па је стручни штаб одлучио да га сачува за последња два дуела јесењег дела Суперлиге, против Новог Пазара и Борца, као и за меч четвртфинала Купа Србије са Радом.

У Лондон су отпутовали:

Голмани: Милан Лукач, Живко Живковић.

Одбрана: Миладин Стевановић, Владимир Волков, Немања Петровић, Војислав Станковић, Лазар Ћирковић, Бранко Илић.

Средина терена: Саша Илић, Петар Грбић, Андрија Живковић, Никола Нинковић, Саша Марковић, Предраг Лука.

Напад: Данко Лазовић, Исмаел Фофана, Петар Шкулетић, Немања Којић.

Партизан је тренутно последњи у Групи Ц са једним освојеним бодом. Тај бод освојио је баш против Тотенхема на старту такмичења, односно групне фазе, а могао је тај меч и да добије.

Па, ето прилике да се то "исправи" у Лондону, на терену стадиона Вајт харт лејн ( у четвртак од 21:05х).

Играј (се), Партизане!

Коментари / 0

Оставите коментар