LE: Partizane, igraj se i uživaj!

Fudbaleri Partizana otputovali su u London, gde će u četvrtak odigrati meč 5. kola grupne faze Lige Evrope protiv Totenhema. Drinčić ostao u Beogradu.

Fudbal 26.11.2014 | 14:25
LE: Partizane, igraj se i uživaj!

Za mnoge fudbalere nema veće radosti nego kada treba da igraju utakmicu u Engleskoj, kolevci fudbala. Fudbaleri Partizana imaće u četvrtak tu privilegiju da na jednom od najčuvenijih stadiona u Engleskoj i u Evropi odigraju meč za svoju dušu.

Reći da utakmica protiv Totenhema nema takmičarski značaj - bilo bi pogrešno. Jer, mogu da se osvoje bodovi, a to znači i nagrada od UEFA, koja je pokrovitelj takmičenja Liga Evrope, a i zašto ne biti treći, a ne četvrti u grupi?

Ali, pre svega, ova utakmica treba da bude uživanje igračima Partizana. Da je shvate kao nagradu za sve što su uradili proteklih meseci. Da je shvate kao priliku da pokažu Englezima, Ostrvljanima kakav se fudbal igra u Srbiji.

Na put u London, trener Marko Nikolić poveo je 18 umesto predviđenih 19 igrača, jer je u poslednjem trenutku odlučeno da Nikola Drinčić ne putuje.

Iskusni vezni igrač ima problema sa povredom kolena, pa je stručni štab odlučio da ga sačuva za poslednja dva duela jesenjeg dela Superlige, protiv Novog Pazara i Borca, kao i za meč četvrtfinala Kupa Srbije sa Radom.

U London su otputovali:

Golmani: Milan Lukač, Živko Živković.

Odbrana: Miladin Stevanović, Vladimir Volkov, Nemanja Petrović, Vojislav Stanković, Lazar Ćirković, Branko Ilić.

Sredina terena: Saša Ilić, Petar Grbić, Andrija Živković, Nikola Ninković, Saša Marković, Predrag Luka.

Napad: Danko Lazović, Ismael Fofana, Petar Škuletić, Nemanja Kojić.

Partizan je trenutno poslednji u Grupi C sa jednim osvojenim bodom. Taj bod osvojio je baš protiv Totenhema na startu takmičenja, odnosno grupne faze, a mogao je taj meč i da dobije.

Pa, eto prilike da se to "ispravi" u Londonu, na terenu stadiona Vajt hart lejn ( u četvrtak od 21:05h).

Igraj (se), Partizane!

Komentari / 0

Ostavite komentar