Рајевац селектор БиХ?

Фудбалски савез Републике Српске за селектора Босне и Херцеговине предложио је српског стручњака, који је дао начелан пристанак да буде кандидат за упражњену клупу након одласка Сафета Сушића.

Фудбал 26.11.2014 | 14:10
Рајевац селектор БиХ?

Милован Рајевац кандидат је Фудбалског савеза Републике Српске за упражњену клупу селектора репрезентације Босне и Херцеговине.

Након разлаза са Сафетом Сушићем, Фудбалски савез БиХ кренуо је у потрагу за његовим наследником, а ФСРС предложио је искусног српског стручњака, који је селекцију Гане на Мундијалу 2010. године у Јужној Африци одвео у четвртфинале.

Осим Гане, селекторску дужност кратко је обављао и на клупи Катара.

Рајевац је, како пише "Глас Српске", прихватио понуду и ући ће у ужи круг кандидата. Челници ФСРС у петак ће обавити разговор са техничким директором ФСБиХ Денијалом Пирићем.

"Разговарали смо са Рајевцем, који нам је дао начелан пристанак да буде један од кандидата за селектора фудбалске репрезентације БиХ по предлогу ФСРС. Његова репутација и фудбалско искуство гарант су да може да испуни очекивања и оствари такмичарске амбиције. Са новим селектором верујемо да може да се оствари пласман на Европско првенство и сматрамо да је Рајевац идеалан кандидат да замени Сушића", изјавио је председник ФСРС Миле Ковачевић, који је и члан Извршног одбора ФСБиХ.

Према непотврђеним информацијама, на адресу савеза БиХ стигло је 13 званичних кандидатура за место селектора.

Осим домаћих стручњака Фарука Хаџибегића, Мехмеда Баждаревића, Амара Осима, Блажа Слишковића и Шенера Бајрамовића, аплицирали су и тренери из региона Драган Окука, бивши селектор Хрватске Игор Штимац, док је Роберт Просинечки већ отпао, јер је у међувремену преузео селекцију Азербејџана.

Није искључено да Босна и Херцеговина први пут добије страног стручњака на клупи, с обзиром на то да су за упражњено селекторско место заинтересовани Енцо Шифо, Ђовани Трапатони, Феликс Магат и Лотар Матеус.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

профа

26.11.2014 19:44

Ко год дође ја опет навијам за Србију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

26.11.2014 21:01

Профа, свако зна гдје му је мјесто и гдје припада, па тако и ти насао своје.. Босна је старија и од мене и од тебе..

ОДГОВОРИТЕ