Rajevac selektor BiH?

Fudbalski savez Republike Srpske za selektora Bosne i Hercegovine predložio je srpskog stručnjaka, koji je dao načelan pristanak da bude kandidat za upražnjenu klupu nakon odlaska Safeta Sušića.

Fudbal 26.11.2014 | 14:10
Rajevac selektor BiH?

Milovan Rajevac kandidat je Fudbalskog saveza Republike Srpske za upražnjenu klupu selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon razlaza sa Safetom Sušićem, Fudbalski savez BiH krenuo je u potragu za njegovim naslednikom, a FSRS predložio je iskusnog srpskog stručnjaka, koji je selekciju Gane na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi odveo u četvrtfinale.

Osim Gane, selektorsku dužnost kratko je obavljao i na klupi Katara.

Rajevac je, kako piše "Glas Srpske", prihvatio ponudu i ući će u uži krug kandidata. Čelnici FSRS u petak će obaviti razgovor sa tehničkim direktorom FSBiH Denijalom Pirićem.

"Razgovarali smo sa Rajevcem, koji nam je dao načelan pristanak da bude jedan od kandidata za selektora fudbalske reprezentacije BiH po predlogu FSRS. Njegova reputacija i fudbalsko iskustvo garant su da može da ispuni očekivanja i ostvari takmičarske ambicije. Sa novim selektorom verujemo da može da se ostvari plasman na Evropsko prvenstvo i smatramo da je Rajevac idealan kandidat da zameni Sušića", izjavio je predsednik FSRS Mile Kovačević, koji je i član Izvršnog odbora FSBiH.

Prema nepotvrđenim informacijama, na adresu saveza BiH stiglo je 13 zvaničnih kandidatura za mesto selektora.

Osim domaćih stručnjaka Faruka Hadžibegića, Mehmeda Baždarevića, Amara Osima, Blaža Sliškovića i Šenera Bajramovića, aplicirali su i treneri iz regiona Dragan Okuka, bivši selektor Hrvatske Igor Štimac, dok je Robert Prosinečki već otpao, jer je u međuvremenu preuzeo selekciju Azerbejdžana.

Nije isključeno da Bosna i Hercegovina prvi put dobije stranog stručnjaka na klupi, s obzirom na to da su za upražnjeno selektorsko mesto zainteresovani Enco Šifo, Đovani Trapatoni, Feliks Magat i Lotar Mateus.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

профа

26.11.2014 19:44

Ко год дође ја опет навијам за Србију

ODGOVORITE
Name

Nemanja

26.11.2014 21:01

Profa, svako zna gdje mu je mjesto i gdje pripada, pa tako i ti nasao svoje.. Bosna je starija i od mene i od tebe..

ODGOVORITE