НБА - ноћашњи преглед

Екипа Голден Стејта делује незаустављиво у новој НБА сезони, а њена најновија жртва био је Мајами, који је прокоцкао огромну предност и на крају био декласиран пред сопственом публиком са 97:114.

Кошарка 26.11.2014 | 11:30
НБА - ноћашњи преглед

Шеста узастопна победа Вориорса, а 11. у 13 овосезонских наступа, испрва је деловала немогуће, јер је Мајами водио и са 16 поена предности у првом полувремену. На крају је све било потпуно другачије: вице-шампион је изгубио са 17 разлике.

Да ће ово бити ноћ великог преокрета "ратника" најавила је њихова серија од 23:8 пред крај полувремена, а све је било готово када су постигли 14 узастопних поена средином четврте четвртине, у којој Мајами није постигао кош из игре у завршних девет минута и 11 секунди.

Делом је за овакав исход "крива" одбрана Голден Стејта, а делом сјајно шутерско издање. Стеф Кари је убацио Хиту 40 поена, погодивши притом осам тројки из 11 покушаја, а Клеј Томпсон је успеху допринео са 24 поена, два мање од најбољег стрелца поражене екипе, Криса Боша, који седми узастопни пут није могао да рачуна на помоћ повређеног Двејна Вејда.

Огњен Кузмић ни овога пута није играо за Вориорсе, остао је неискоришћена резерва.

Перо Антић је са пет поена учествовао у победи Атланте на нимало лаком гостовању Вашингтону (102:106), који је у овај меч ушао са девет тријумфа из 12 досадашњих наступа, али није могао да спречи шести тријумф Хоукса у последњих осам утакмица. Атланту су до достизања учинка 7-5 предводили резервисти: Мајк Скот је убацио 17 поена за 23 минута наступа, а Шелвин Мек 13 за 19 минута, док су управо њих двојица постигли 16 узастопних поена у серији 22:5 којом је одлучен победник у последњој четвртини. Џеф Тиг је био најефикаснији играч Хоукса са 28 поена, а Џон Вол са 21 код Вашингтона.

Демаркус Казинс је наставио да доминира НБА паркетима у дресу Сакрамента: са 22 пеона, 12 скокова, пет асистенција и три "крађе" предводио је Кингсе до 89:99 на терену Њу Орлеанса, чији је најбољи играч био Тајрик Еванс, стрелац 22 поена. "Краљеви" су, притом, до девете овосезонске победе дошли без повређених Рудија Геја и Дарена Колисона, а сјајном центру од помоћи је био и крило Омри Каспи, који је такође постигао 22 поена.

Милвоки је оставио Детроит на само три победе од почетка сезоне, савладавши на свом паркету Пистонсе са 98:86 уз 20 поена и осам асистенција Брендона Најта, а Денвер је своју "топло/хладно" форму наставио победивши Чикаго са 114:109 уз 20 поена и 12 асистенција Таја Лосона за Нагетсе, а 32 поена Џимија Батлера за Булсе.

"Бикови" су притом поново имали проблема са повредама: Дерик Роуз, који је пропустио четири меча због проблематичне задње ложе, па потом дао 18 поена Јути, играо је само десет минута овога пута и пре краја прве четвртине због новог бола напустио паркет, на који се више није враћао. То је, уз одсуство Јоакима Ное због повреде ока а Таџа Гибсона због повреде левог скочног зглоба, свакако олакшало посао Денверу који на свом паркету није изгубио од Чикага још од фебруара 2006. године.

Резултати:
Вашингтон - Атланта 102:106
Мајами - Голден Стејт 97:114
Њу Орлеанс - Сакраменто 89:99
Милвоки - Детроит 98:86
Денвер - Чикаго 114:109

Коментари / 0

Оставите коментар