NBA - noćašnji pregled

Ekipa Golden Stejta deluje nezaustavljivo u novoj NBA sezoni, a njena najnovija žrtva bio je Majami, koji je prokockao ogromnu prednost i na kraju bio deklasiran pred sopstvenom publikom sa 97:114.

Košarka 26.11.2014 | 11:30
NBA - noćašnji pregled

Šesta uzastopna pobeda Voriorsa, a 11. u 13 ovosezonskih nastupa, isprva je delovala nemoguće, jer je Majami vodio i sa 16 poena prednosti u prvom poluvremenu. Na kraju je sve bilo potpuno drugačije: vice-šampion je izgubio sa 17 razlike.

Da će ovo biti noć velikog preokreta "ratnika" najavila je njihova serija od 23:8 pred kraj poluvremena, a sve je bilo gotovo kada su postigli 14 uzastopnih poena sredinom četvrte četvrtine, u kojoj Majami nije postigao koš iz igre u završnih devet minuta i 11 sekundi.

Delom je za ovakav ishod "kriva" odbrana Golden Stejta, a delom sjajno šutersko izdanje. Stef Kari je ubacio Hitu 40 poena, pogodivši pritom osam trojki iz 11 pokušaja, a Klej Tompson je uspehu doprineo sa 24 poena, dva manje od najboljeg strelca poražene ekipe, Krisa Boša, koji sedmi uzastopni put nije mogao da računa na pomoć povređenog Dvejna Vejda.

Ognjen Kuzmić ni ovoga puta nije igrao za Voriorse, ostao je neiskorišćena rezerva.

Pero Antić je sa pet poena učestvovao u pobedi Atlante na nimalo lakom gostovanju Vašingtonu (102:106), koji je u ovaj meč ušao sa devet trijumfa iz 12 dosadašnjih nastupa, ali nije mogao da spreči šesti trijumf Houksa u poslednjih osam utakmica. Atlantu su do dostizanja učinka 7-5 predvodili rezervisti: Majk Skot je ubacio 17 poena za 23 minuta nastupa, a Šelvin Mek 13 za 19 minuta, dok su upravo njih dvojica postigli 16 uzastopnih poena u seriji 22:5 kojom je odlučen pobednik u poslednjoj četvrtini. Džef Tig je bio najefikasniji igrač Houksa sa 28 poena, a Džon Vol sa 21 kod Vašingtona.

Demarkus Kazins je nastavio da dominira NBA parketima u dresu Sakramenta: sa 22 peona, 12 skokova, pet asistencija i tri "krađe" predvodio je Kingse do 89:99 na terenu Nju Orleansa, čiji je najbolji igrač bio Tajrik Evans, strelac 22 poena. "Kraljevi" su, pritom, do devete ovosezonske pobede došli bez povređenih Rudija Geja i Darena Kolisona, a sjajnom centru od pomoći je bio i krilo Omri Kaspi, koji je takođe postigao 22 poena.

Milvoki je ostavio Detroit na samo tri pobede od početka sezone, savladavši na svom parketu Pistonse sa 98:86 uz 20 poena i osam asistencija Brendona Najta, a Denver je svoju "toplo/hladno" formu nastavio pobedivši Čikago sa 114:109 uz 20 poena i 12 asistencija Taja Losona za Nagetse, a 32 poena Džimija Batlera za Bulse.

"Bikovi" su pritom ponovo imali problema sa povredama: Derik Rouz, koji je propustio četiri meča zbog problematične zadnje lože, pa potom dao 18 poena Juti, igrao je samo deset minuta ovoga puta i pre kraja prve četvrtine zbog novog bola napustio parket, na koji se više nije vraćao. To je, uz odsustvo Joakima Noe zbog povrede oka a Tadža Gibsona zbog povrede levog skočnog zgloba, svakako olakšalo posao Denveru koji na svom parketu nije izgubio od Čikaga još od februara 2006. godine.

Rezultati:
Vašington - Atlanta 102:106
Majami - Golden Stejt 97:114
Nju Orleans - Sakramento 89:99
Milvoki - Detroit 98:86
Denver - Čikago 114:109

Komentari / 0

Ostavite komentar