ЛШ: Петарда Челсија, Меси у легенди, изгуби Бајерн!

Фудбалери Бајерн Минхена демонстрирали су невероватну силу тако што су у Групи Е петог колу Лиге шампиона, са играчем мање, водили на гостовању Манчестер ситију, али је све отишло на воденицу "грађана" који су контра преокретом славили са 3:2, док је званично најбољи стрелац најелитнијег европског такмичења Лионел Меси водио Барселону до тријумфа од 4:0 против АПОЕЛ-а у групи Ф. Челси је "петардом" против Шалкеа (5:0) показао да ће се бориити за "клемпави" трофеј.

Фудбал 25.11.2014 | 23:15
ЛШ: Петарда Челсија, Меси у легенди, изгуби Бајерн!

Група Е: Два преокрета и две грешке Бавараца резултовале победом Ситија

Манчестер ситију је била потребна победа против Бајерн Минхена како би се вратио употпуности у игри за пролаз међу 16 најбољих, али је то лакше било рећи него учинити против екипе која засигурно игра један од лепших фудбала у Европи, ако не и најлепши.

Бајерн је оправдао све епитете који су му давани у последњих пола године, па је држао лопту против "грађана" који су у првих 20 минута имали само неколико добрих ситуација, али не и удараца. Све се тотално мења на терену у 20. минуту када је једном добром дугом лоптом Серхио Агуеро лансиран директно на гол, док је штопер гостију Мехди Бенатија направио фаул над репрезентативцем Аргентине, скривио пенал и као последњи играч одбране зарадио црвени картон.

Агуеро је преузео егзекуцију, те био довољно прецизан погодивши десну страну тик уз стативу, а голман Нојер није имао шансе да дохвати лопту, иако се бацио у истом правцу.

Опустио се тим из Манчестера мисливши да ће исконтролисати утакмицу, али је пет минута пре краја полувремена досуђен један фаул близу шеснаестерца који је преузео Ћаби Алонсо који је искористио лоше постављање Харта и по земљи, са десне стране, гурнуо лопту у контра угао за 1:1.

Други пуцањ је био много јачи, јер је дошло до преокрета у последњем минуту полувремена када је Боатенг проследио лопту до Левандовског који је утишао "Итихад".

Бајерн је тако сигурно играо да се није ни слутило шта ће се догодити у последњих десет минута меча, јер је Агуеро у 85. минуту после грешке Ћабија Алонса преузео лопту и савладао Нојера за 2:2. Први минут надокнаде вратио је осмехе на лица навијача и играча Ситија, јер је Агуеро, после још једног кикса, овога пута Боатенга, изашао пред чувара мреже Бајерна и поставио коначних 3:2.

"Грађанима" ће сада бити потребан реми против Роме у последњем колу од 1:1 или нерешено са више голова, а и свака победа их води даље.

Рома је у термину од 18 часова испустила победу против ЦСКА у Москви.

Група Г: Челсијева "петарда" у Гелзенкирхену, нестанак струје прекинуо меч Спортинга и Марибора

Недељу дана пре сусрета са Челсијем, навијачи, играчи и управа Шалкеа најављивалу су велику офанзиву и борбу против, на папиру, много јачег противника, али су изгорели у жељи да савладају "плавце" који су за мање од 120 секунди постигли погодак.

Сеск Фабрегас је у Гелзенкирхену извео корнер са леве стране и послао одличну лопту у петерац где се нашао капитен Џон Тери који је проследио у десни угао гола домаћина. Дугогодишњи штопер гостију је тако постигао најбржи гол у историји лондонског тима у Лиги шампиона.

У 29. минуту акција Челсија ишла је веома течно - Фабрегас је предао лопту Вилијану, Бразилац Азару, а онда је Азар комплетирао дупли пас са Вилијаном који је са леве стране казненог повисио на 2:0, иако гол релативно иде на душу голмана Фармана којем је лопта прошла испод руке.

Да ситуација по Шалке буде још гора, Кирхоф се сударио са Хеведесом при корнеру који је извео Фабрегас и на прилично ефектан начин савладао свог чувара мреже.
Демонстрација силе наставила се у 76. минуту када је Дрогба постигао гол, а само минут касније Рамиреш је управо на асистенцију Дидијеа главом погодио за "петарду".

Није успео Спортинг да савлада Марибор у гостима, али је на свом терену у Лисабону од десетог минута био у предност након финте Џеферсона који је избацио из игре Врсића, центрирао и пронашао Карлоса Манеа којем није било тешко да затресе мрежу Словенаца.

Гостујући колектив је поново капитулирао 25 минута касније након што је Нани имао свој мали шоу у шеснаестерцу Марибора, а бивши фудбалер Манчестер јунајтед се умало изгубио у финтама, али је после неколико лажњака ипак убацио лопту у мрежу.
Ипак, "лавови" нису отишли сигурни на полувреме пошто је асистент код првог поготка Џеферсон постигао аутогол у 42. минуту и тако задржао Марибор у игри.

Фудбалери оба тима нису могли да се врате на терен пошто је нестала струја на стадиону у Лисабону, али је меч настављен.

Група Ф: Историјски рекорд Месија за сигуран тријумф Барсе, ПСЖ славио против Ајакса

Свима је било јасно да ће Барселона пуном снагом ићи на победу против АПОЕЛ-а, јер жели прву позицију у групи, па су од самог старта преузели лопту и почели да тероришу одбрану Кипрана који нису могли да дају одговор на игру пасова.

Принудна статичност коштала је домаћина примљеног гола, а све је било дело Луиса Суареза који се уписао први пут у листу стрелаца за Каталонце. Саурез је био окренут леђима и пријемом је избацио штопера АПОЕЛ-а пробацивши му кроз ноге, а онда да је рутински погодио десни угао за 1:0.

А онда је у 38. минуту уследио тренутак када је Лионел Меси, још по једној ставци, дотакао фудбалске звезде пошто је после Рафињиног шута поставио ногу, убацио лопту у гол, и постигнутим голом постао најбољи стрелац у историји Лиге шампиона.

Меси је само потврдио своје постоље у 58. минуту након одлично одигране акције у 58. минуту и елегантно поткопане лопте која завршила у мрежи за 3:0, а онда је и три минута пре краја сусрета комплетирао хет-трик.

Пари Сен Жермен у трци је за прво место у групи, па је било више него логично да ће "свеци" појурити победу против Ајакса са невероватним нападом у саставу Ибрахимовић, Лавеци и Кавани.

Управу њих тројица "скројили" вођство Парижана након што је Ибрахимовић пребацио лопту за Лавеција који је само спустио за Каванија, а Уругвајац није имао проблема да на празан оквир гола поставио резултат 1:0.
Иако је све личило на то да ће Пари Сен Жермен лако доћи до победе, то се није десило, јер је на центаршут Кишне, Класен одлично реаговао и главом савладао Сиригуа.

За пет минута "Парк принчева" је прокувао, јер је Ибрахимовић из полуволеја у 78. минуту донео ново вођство својој екипи, а онда је у 83. минуту Кавани потврдио сјајну игру ПСЖ-а у Лиги шампиона.

Група Х: Баскијци изненадли Шахтјор у Украјини

Шахтјор је у утакмицу са Атлетик Билбаом ушао као велики фаворит, али то није доказао од првог минута, упркос томе што је било много прилика за вођство.

Прилике које нису биле искоришћење од стране украјинског представника кажњене су у другом полувремену, тачније у 68. минуту када је штопер Баскијаца Мигел Сан Хозе постигао гол за госте.

Порто је врло лако дошао до славља на гостовању БАТЕ Борисовом.

Лига шампиона, 5. коло:
Група Е:
ЦСКА Москва - Рома 1:1 (0:1)
(Березуцки 90+3 - Тоти 43)
Манчестер Сити - Бајерн 3:2 (1:2)
(Агуеро 22пен, 85, 90+1 - Алонсо 40, Левандовски 45)
Група Ф:
Пари Сен Жермен - Ајакс 3:1 (1:0)
(Кавани 33,83, Ибрахимовић 78 - Класен 67)
АПОЕЛ - Барселона 0:4 (0:2)
(Суарез 27, Меси 38, 58, 87)
Група Г:
Спортинг - Марибор 2:1 (2:1)
(Мане 10, Нани 35 - Жеферсон 42 а.г.)
Шалке - Челси 0:5 (0:3)
(Тери 2, Вилијан 29, Кирхоф 44 а.г, Дрогба 76, Рамиреш 78)
Група Х:
БАТЕ - Порто 0:3 (0:0)
(Ерера 56, Мартинез 65, Тељо 89)
Шахтјор - Атлетик Билбао 0:1 (0:0)
(Сан Хозе 68)

Коментари / 0

Оставите коментар