LŠ: Petarda Čelsija, Mesi u legendi, izgubi Bajern!

Fudbaleri Bajern Minhena demonstrirali su neverovatnu silu tako što su u Grupi E petog kolu Lige šampiona, sa igračem manje, vodili na gostovanju Mančester sitiju, ali je sve otišlo na vodenicu "građana" koji su kontra preokretom slavili sa 3:2, dok je zvanično najbolji strelac najelitnijeg evropskog takmičenja Lionel Mesi vodio Barselonu do trijumfa od 4:0 protiv APOEL-a u grupi F. Čelsi je "petardom" protiv Šalkea (5:0) pokazao da će se boriiti za "klempavi" trofej.

Fudbal 25.11.2014 | 23:15
LŠ: Petarda Čelsija, Mesi u legendi, izgubi Bajern!

Grupa E: Dva preokreta i dve greške Bavaraca rezultovale pobedom Sitija

Mančester sitiju je bila potrebna pobeda protiv Bajern Minhena kako bi se vratio upotpunosti u igri za prolaz među 16 najboljih, ali je to lakše bilo reći nego učiniti protiv ekipe koja zasigurno igra jedan od lepših fudbala u Evropi, ako ne i najlepši.

Bajern je opravdao sve epitete koji su mu davani u poslednjih pola godine, pa je držao loptu protiv "građana" koji su u prvih 20 minuta imali samo nekoliko dobrih situacija, ali ne i udaraca. Sve se totalno menja na terenu u 20. minutu kada je jednom dobrom dugom loptom Serhio Aguero lansiran direktno na gol, dok je štoper gostiju Mehdi Benatija napravio faul nad reprezentativcem Argentine, skrivio penal i kao poslednji igrač odbrane zaradio crveni karton.

Aguero je preuzeo egzekuciju, te bio dovoljno precizan pogodivši desnu stranu tik uz stativu, a golman Nojer nije imao šanse da dohvati loptu, iako se bacio u istom pravcu.

Opustio se tim iz Mančestera mislivši da će iskontrolisati utakmicu, ali je pet minuta pre kraja poluvremena dosuđen jedan faul blizu šesnaesterca koji je preuzeo Ćabi Alonso koji je iskoristio loše postavljanje Harta i po zemlji, sa desne strane, gurnuo loptu u kontra ugao za 1:1.

Drugi pucanj je bio mnogo jači, jer je došlo do preokreta u poslednjem minutu poluvremena kada je Boateng prosledio loptu do Levandovskog koji je utišao "Itihad".

Bajern je tako sigurno igrao da se nije ni slutilo šta će se dogoditi u poslednjih deset minuta meča, jer je Aguero u 85. minutu posle greške Ćabija Alonsa preuzeo loptu i savladao Nojera za 2:2. Prvi minut nadoknade vratio je osmehe na lica navijača i igrača Sitija, jer je Aguero, posle još jednog kiksa, ovoga puta Boatenga, izašao pred čuvara mreže Bajerna i postavio konačnih 3:2.

"Građanima" će sada biti potreban remi protiv Rome u poslednjem kolu od 1:1 ili nerešeno sa više golova, a i svaka pobeda ih vodi dalje.

Roma je u terminu od 18 časova ispustila pobedu protiv CSKA u Moskvi.

Grupa G: Čelsijeva "petarda" u Gelzenkirhenu, nestanak struje prekinuo meč Sportinga i Maribora

Nedelju dana pre susreta sa Čelsijem, navijači, igrači i uprava Šalkea najavljivalu su veliku ofanzivu i borbu protiv, na papiru, mnogo jačeg protivnika, ali su izgoreli u želji da savladaju "plavce" koji su za manje od 120 sekundi postigli pogodak.

Sesk Fabregas je u Gelzenkirhenu izveo korner sa leve strane i poslao odličnu loptu u peterac gde se našao kapiten Džon Teri koji je prosledio u desni ugao gola domaćina. Dugogodišnji štoper gostiju je tako postigao najbrži gol u istoriji londonskog tima u Ligi šampiona.

U 29. minutu akcija Čelsija išla je veoma tečno - Fabregas je predao loptu Vilijanu, Brazilac Azaru, a onda je Azar kompletirao dupli pas sa Vilijanom koji je sa leve strane kaznenog povisio na 2:0, iako gol relativno ide na dušu golmana Farmana kojem je lopta prošla ispod ruke.

Da situacija po Šalke bude još gora, Kirhof se sudario sa Hevedesom pri korneru koji je izveo Fabregas i na prilično efektan način savladao svog čuvara mreže.
Demonstracija sile nastavila se u 76. minutu kada je Drogba postigao gol, a samo minut kasnije Ramireš je upravo na asistenciju Didijea glavom pogodio za "petardu".

Nije uspeo Sporting da savlada Maribor u gostima, ali je na svom terenu u Lisabonu od desetog minuta bio u prednost nakon finte Džefersona koji je izbacio iz igre Vrsića, centrirao i pronašao Karlosa Manea kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Slovenaca.

Gostujući kolektiv je ponovo kapitulirao 25 minuta kasnije nakon što je Nani imao svoj mali šou u šesnaestercu Maribora, a bivši fudbaler Mančester junajted se umalo izgubio u fintama, ali je posle nekoliko lažnjaka ipak ubacio loptu u mrežu.
Ipak, "lavovi" nisu otišli sigurni na poluvreme pošto je asistent kod prvog pogotka Džeferson postigao autogol u 42. minutu i tako zadržao Maribor u igri.

Fudbaleri oba tima nisu mogli da se vrate na teren pošto je nestala struja na stadionu u Lisabonu, ali je meč nastavljen.

Grupa F: Istorijski rekord Mesija za siguran trijumf Barse, PSŽ slavio protiv Ajaksa

Svima je bilo jasno da će Barselona punom snagom ići na pobedu protiv APOEL-a, jer želi prvu poziciju u grupi, pa su od samog starta preuzeli loptu i počeli da terorišu odbranu Kiprana koji nisu mogli da daju odgovor na igru pasova.

Prinudna statičnost koštala je domaćina primljenog gola, a sve je bilo delo Luisa Suareza koji se upisao prvi put u listu strelaca za Katalonce. Saurez je bio okrenut leđima i prijemom je izbacio štopera APOEL-a probacivši mu kroz noge, a onda da je rutinski pogodio desni ugao za 1:0.

A onda je u 38. minutu usledio trenutak kada je Lionel Mesi, još po jednoj stavci, dotakao fudbalske zvezde pošto je posle Rafinjinog šuta postavio nogu, ubacio loptu u gol, i postignutim golom postao najbolji strelac u istoriji Lige šampiona.

Mesi je samo potvrdio svoje postolje u 58. minutu nakon odlično odigrane akcije u 58. minutu i elegantno potkopane lopte koja završila u mreži za 3:0, a onda je i tri minuta pre kraja susreta kompletirao het-trik.

Pari Sen Žermen u trci je za prvo mesto u grupi, pa je bilo više nego logično da će "sveci" pojuriti pobedu protiv Ajaksa sa neverovatnim napadom u sastavu Ibrahimović, Laveci i Kavani.

Upravu njih trojica "skrojili" vođstvo Parižana nakon što je Ibrahimović prebacio loptu za Lavecija koji je samo spustio za Kavanija, a Urugvajac nije imao problema da na prazan okvir gola postavio rezultat 1:0.
Iako je sve ličilo na to da će Pari Sen Žermen lako doći do pobede, to se nije desilo, jer je na centaršut Kišne, Klasen odlično reagovao i glavom savladao Sirigua.

Za pet minuta "Park prinčeva" je prokuvao, jer je Ibrahimović iz poluvoleja u 78. minutu doneo novo vođstvo svojoj ekipi, a onda je u 83. minutu Kavani potvrdio sjajnu igru PSŽ-a u Ligi šampiona.

Grupa H: Baskijci iznenadli Šahtjor u Ukrajini

Šahtjor je u utakmicu sa Atletik Bilbaom ušao kao veliki favorit, ali to nije dokazao od prvog minuta, uprkos tome što je bilo mnogo prilika za vođstvo.

Prilike koje nisu bile iskorišćenje od strane ukrajinskog predstavnika kažnjene su u drugom poluvremenu, tačnije u 68. minutu kada je štoper Baskijaca Migel San Hoze postigao gol za goste.

Porto je vrlo lako došao do slavlja na gostovanju BATE Borisovom.

Liga šampiona, 5. kolo:
Grupa E:
CSKA Moskva - Roma 1:1 (0:1)
(Berezucki 90+3 - Toti 43)
Mančester Siti - Bajern 3:2 (1:2)
(Aguero 22pen, 85, 90+1 - Alonso 40, Levandovski 45)
Grupa F:
Pari Sen Žermen - Ajaks 3:1 (1:0)
(Kavani 33,83, Ibrahimović 78 - Klasen 67)
APOEL - Barselona 0:4 (0:2)
(Suarez 27, Mesi 38, 58, 87)
Grupa G:
Sporting - Maribor 2:1 (2:1)
(Mane 10, Nani 35 - Žeferson 42 a.g.)
Šalke - Čelsi 0:5 (0:3)
(Teri 2, Vilijan 29, Kirhof 44 a.g, Drogba 76, Ramireš 78)
Grupa H:
BATE - Porto 0:3 (0:0)
(Erera 56, Martinez 65, Teljo 89)
Šahtjor - Atletik Bilbao 0:1 (0:0)
(San Hoze 68)

Komentari / 0

Ostavite komentar