Потврђен уговор о изручењу осумњичених

Скупштина Србије је данас потврдила уговор са БиХ о изручењу лица осумњичених за кривична дјела.

Србија 25.11.2014 | 21:07
Потврђен уговор о изручењу осумњичених

Скупштина Србије је данас потврдила уговор са БиХ о изручењу лица осумњичених за кривична дјела.

Посланици су гласали и о Закону о потврђивању Протокола о заштити од поплава уз Оквирни споразум о сливу ријеке Саве, преносе београдски медији.

На сједници је усвојен Закон о заштити узбуњивача који предвиђа потпуну заштиту особа које пријављују сумњу на корупцију и требало би да охрабри сваког појединца да пријави злоупотребу.

Под "узбуњивањем" Законом се сматра откривање информације о кршењу прописа, кршењу људских права, вршењу јавног овлашћења противно сврси због које је повјерено, опасности по живот, јавно здравље, безбједност, као и ради спречавања штете великих размјера.

Посланици су усвојили и Закон о запошљавању странаца, који предвиђа да ће закључење уговора о привременим и повременим пословима са страним држављанима бити могуће на период који не може бити дужи од три мјесеца у календарској години.

Скупштина је усвојила и Закон о финансирању пољопривредне производње којим се ствара могућност за успостављање преџетвеног финансирања, а као новина нуди се увођење и коришћење залоге на будућем роду као средству за обезбјеђење позајмице.

Посланици си усвојили и Закон о заштити и одрживом коришћењу рибљег фонда, којим се унапређује систем управљања рибљим фондом и за ту намјену је квалитетније дефинисан извор финансирања.

Потврђен је и уговор са Русијом о статусу српских војних меморијала на територији Руске Федерације и руских војних меморијала на територији Србије.

Посланици су се изјаснили и о предложеним одлукама о избору јавних тужилаца за апелациона јавна тужилаштва, о предложеним одлукама Високог савјета судства о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију и о избору предсједника судова.

Коментари / 0

Оставите коментар