Гдје је БиХ у евро-интеграцијама?

Да ли је Босна и Херцеговина спремна да уђе у НАТО савез и каква је њена јавна политика на путу према евроатлантских интеграција, разматрано је на скупу под називом Европска безбједност и јавне политике у БиХ.

Босна и Херцеговина 25.11.2014 | 22:40
Гдје је БиХ у евро-интеграцијама?

Са гостима из Хрватске и Србије, представници Босне и Херцеговине размијенили су искуства, односно предности и мане једне државе у европским савезима.

Већина становништва у Републици Српској противи се уласку, а без сагласности народа оба ентитета немогуће је било шта урадити по том питању. Каква су искуства сусједних землља и какве су њихове јавне политике по питању евроспке безбједности, разматрано је на скупу у Бањалуци, под називом Европска безбједност и јавне политике у БиХ.

Република Хрватска је ушла у НАТО пакт прије пет година, а прошле године пуноправна је чланица у Европској унији. Ближа сарадња са Европом има своје предности, али и мане, поручују хрватски званичници.

Србија је одабрала војну неутралност, па улазак у НАТО се за сада не спомиње.Ипак, вјероватно ништа није искључено на путу уласка у Европску унију.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар