Gdje je BiH u evro-integracijama?

Da li je Bosna i Hercegovina spremna da uđe u NATO savez i kakva je njena javna politika na putu prema evroatlantskih integracija, razmatrano je na skupu pod nazivom Evropska bezbjednost i javne politike u BiH.

Bosna i Hercegovina 25.11.2014 | 22:40
Gdje je BiH u evro-integracijama?

Sa gostima iz Hrvatske i Srbije, predstavnici Bosne i Hercegovine razmijenili su iskustva, odnosno prednosti i mane jedne države u evropskim savezima.

Većina stanovništva u Republici Srpskoj protivi se ulasku, a bez saglasnosti naroda oba entiteta nemoguće je bilo šta uraditi po tom pitanju. Kakva su iskustva susjednih zemllja i kakve su njihove javne politike po pitanju evrospke bezbjednosti, razmatrano je na skupu u Banjaluci, pod nazivom Evropska bezbjednost i javne politike u BiH.

Republika Hrvatska je ušla u NATO pakt prije pet godina, a prošle godine punopravna je članica u Evropskoj uniji. Bliža saradnja sa Evropom ima svoje prednosti, ali i mane, poručuju hrvatski zvaničnici.

Srbija je odabrala vojnu neutralnost, pa ulazak u NATO se za sada ne spominje.Ipak, vjerovatno ništa nije isključeno na putu ulaska u Evropsku uniju.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar