Видео - Сјећања: Ноћ кад је Боја био краљ Рима!

Црно-бели пре тачно десет година играли нерешено (2:2) с Лацијом на римском Олимпику у оквиру групне фазе Лиге Европе. Блистао двоструки стрелац Пјер Боја.

Фудбал 25.11.2014 | 21:30
Видео - Сјећања: Ноћ кад је Боја био краљ Рима!

Нема навијача Партизана који се са сетом неће сећати јесени 2004. године! Под командом Владимира Вермезовића Парни ваљак је постављао стандарде на домаћој сцени, није знао шта значи укус пораза, а и у међународним оквирима представљао је више од респектабилне екипе.

Црно-бели су те јесени играли у групној фази Лиге УЕФА и представљали озбиљну коску много познатијим клубовима. Клуб из Хумске играо је у групи заједно са грчким Егалеом, Виљареалом и италијанским Лациом. Својствено за овдашње поднебље Партизан је на гостовање у Рим испраћен као да иде на клање. Лацио у том периоду није био јак као у ери Серђа Крањотија, али је ипак - био јак. У Хумској су се надали да ће бити достојан ривал, и да се неће обрукати, али тако није мислио камерунски нападач Пјер Боја.

Шпиц Партизана био је те ноћи апсолутни краљ Рима. Већ у шестом минуту одиграо је дупли пас са Иваном Томићем, искусни везиста га је дубинским пасом послужио као на тацни, а Пјер Боја је рутински преварио Серенија. Гореле су бакље Гробара на Олимпику који су у неверици пратили како се тим Владимира Вермезовића куражно ухватио у клинч са много скупљим тимом Лација. И не само то: Партизан је у првом полувремену био знатно бољи ривал.

Била је то једна од најбољих партија Парног ваљка у новијој историји. Капитен Илић је везао по терену, а Пјер Боја разносио штопере Лација. Камерунац је постигао други гол у 26 .минуту и чинило се трасирао пут нашем представнику ка великој победи. Међутим, како то обично бива са нашим клубовима у наставку је уследио пад.

Улоге на терену су замењене, Лацио је притискао са свих страна. Предност Партизана смањио је Паоло Ди Канио, а коначан резултат (2:2) поставио је Симоне Инзаги. Ипак, и бод у Риму био је довољан Партизану да дочека пролеће у Европи. Те сезоне Партизан је елиминсао украјински Дњепар, а заустављен је у осмини финала против московоског ЦСКА.

Лепа времена...

Коментари / 0

Оставите коментар