Video - Sjećanja: Noć kad je Boja bio kralj Rima!

Crno-beli pre tačno deset godina igrali nerešeno (2:2) s Lacijom na rimskom Olimpiku u okviru grupne faze Lige Evrope. Blistao dvostruki strelac Pjer Boja.

Fudbal 25.11.2014 | 21:30
Video - Sjećanja: Noć kad je Boja bio kralj Rima!

Nema navijača Partizana koji se sa setom neće sećati jeseni 2004. godine! Pod komandom Vladimira Vermezovića Parni valjak je postavljao standarde na domaćoj sceni, nije znao šta znači ukus poraza, a i u međunarodnim okvirima predstavljao je više od respektabilne ekipe.

Crno-beli su te jeseni igrali u grupnoj fazi Lige UEFA i predstavljali ozbiljnu kosku mnogo poznatijim klubovima. Klub iz Humske igrao je u grupi zajedno sa grčkim Egaleom, Viljarealom i italijanskim Laciom. Svojstveno za ovdašnje podneblje Partizan je na gostovanje u Rim ispraćen kao da ide na klanje. Lacio u tom periodu nije bio jak kao u eri Serđa Kranjotija, ali je ipak - bio jak. U Humskoj su se nadali da će biti dostojan rival, i da se neće obrukati, ali tako nije mislio kamerunski napadač Pjer Boja.

Špic Partizana bio je te noći apsolutni kralj Rima. Već u šestom minutu odigrao je dupli pas sa Ivanom Tomićem, iskusni vezista ga je dubinskim pasom poslužio kao na tacni, a Pjer Boja je rutinski prevario Serenija. Gorele su baklje Grobara na Olimpiku koji su u neverici pratili kako se tim Vladimira Vermezovića kuražno uhvatio u klinč sa mnogo skupljim timom Lacija. I ne samo to: Partizan je u prvom poluvremenu bio znatno bolji rival.

Bila je to jedna od najboljih partija Parnog valjka u novijoj istoriji. Kapiten Ilić je vezao po terenu, a Pjer Boja raznosio štopere Lacija. Kamerunac je postigao drugi gol u 26 .minutu i činilo se trasirao put našem predstavniku ka velikoj pobedi. Međutim, kako to obično biva sa našim klubovima u nastavku je usledio pad.

Uloge na terenu su zamenjene, Lacio je pritiskao sa svih strana. Prednost Partizana smanjio je Paolo Di Kanio, a konačan rezultat (2:2) postavio je Simone Inzagi. Ipak, i bod u Rimu bio je dovoljan Partizanu da dočeka proleće u Evropi. Te sezone Partizan je eliminsao ukrajinski Dnjepar, a zaustavljen je u osmini finala protiv moskovoskog CSKA.

Lepa vremena...

Komentari / 0

Ostavite komentar