Ђоко Шалић се растаје с Партизаном!

Млади репрезентативац Србије споразумно раскида уговор после годину и по у црно-белом дресу, чиме агент Александар Рашковић остаје без последњег клијента у саставу шампиона Србије.

Кошарка 25.11.2014 | 16:45
Ђоко Шалић се растаје с Партизаном!

Уместо појачања - одлазак!

Доведен лета 2013. као потенцијални наследник Николе Пековића, Ђоко Шалић (19) напушта Партизан пре него што је у трофејном клубу оставио било какав траг!
Момак из Соколца у Републици Српској привукао је пажњу играма за јуниорски тим КК Спарс из Сарајева, са којима је догурао до Фајнал ејт турнира Евролиге у Лондону.

Међутим, Шалић се није најбоље адаптирао на захтеве Душка Вујошевића, што се јасно могло видети по његовој улози у тиму, која је и ове јесени била минимална.

У АБА лиги је за просечно четири минута проведена на паркету, бележио 0,8 поена и 0,8 скокова, уз 30 одсто шута из игре. Минулог викенда против Цибоне први пут није био у саставу, а екипа је у уторак без њега отпутовала у Турску, на меч Еврокупа против Банвита.

МОНДУ је у клубу потврђено да две стране усаглашавају последње детаље везане за споразумни раскид уговора.

Занимљиво је да одласком Шалића у Партизану више неће бити ниједног играча кога заступају "Wассерман Медиа Гроуп" и агент Александар Рашковић, који је својевремено довео у Хумску 1 Јана Веселог и Алекса Марића.

Рашковића је Вујошевић летос, не бирајући речи, критиковао због начина на који је Богдан Богдановиц прешао у Фенербахче, при чему је окарактерисао недопустивим поједине одредбе Богдановићевог уговора са црно-белима и начин поделе обестећења.

Незванично, Шалић није имао лош третман због тога што је Рашковићев клијент, али му та чињеница сигурно није ни помогла.

Реномирани агент за МОНДО није желео да коментарише прекид сарадње Партизана и перспективног центра.

Ђоко Шалић је са младим селекцијама Србије последња три лета освојио две бронзе на европским првенствима и једно сребро на Шампионату света.

Остаје да се види хоће ли у наставку каријере показати да је Партизан погрешио што га се тако брзо одрекао...

Најбољу партију у црно-белом дресу Шалић је пружио почетком прошле сезоне, у мечу трећег кола Евролиге, када је против Будивељника у Кијеву за шест минута постигао пет поена.

Коментари / 0

Оставите коментар