Đoko Šalić se rastaje s Partizanom!

Mladi reprezentativac Srbije sporazumno raskida ugovor posle godinu i po u crno-belom dresu, čime agent Aleksandar Rašković ostaje bez poslednjeg klijenta u sastavu šampiona Srbije.

Košarka 25.11.2014 | 16:45
Đoko Šalić se rastaje s Partizanom!

Umesto pojačanja - odlazak!

Doveden leta 2013. kao potencijalni naslednik Nikole Pekovića, Đoko Šalić (19) napušta Partizan pre nego što je u trofejnom klubu ostavio bilo kakav trag!
Momak iz Sokolca u Republici Srpskoj privukao je pažnju igrama za juniorski tim KK Spars iz Sarajeva, sa kojima je dogurao do Fajnal ejt turnira Evrolige u Londonu.

Međutim, Šalić se nije najbolje adaptirao na zahteve Duška Vujoševića, što se jasno moglo videti po njegovoj ulozi u timu, koja je i ove jeseni bila minimalna.

U ABA ligi je za prosečno četiri minuta provedena na parketu, beležio 0,8 poena i 0,8 skokova, uz 30 odsto šuta iz igre. Minulog vikenda protiv Cibone prvi put nije bio u sastavu, a ekipa je u utorak bez njega otputovala u Tursku, na meč Evrokupa protiv Banvita.

MONDU je u klubu potvrđeno da dve strane usaglašavaju poslednje detalje vezane za sporazumni raskid ugovora.

Zanimljivo je da odlaskom Šalića u Partizanu više neće biti nijednog igrača koga zastupaju "Wasserman Media Group" i agent Aleksandar Rašković, koji je svojevremeno doveo u Humsku 1 Jana Veselog i Aleksa Marića.

Raškovića je Vujošević letos, ne birajući reči, kritikovao zbog načina na koji je Bogdan Bogdanovic prešao u Fenerbahče, pri čemu je okarakterisao nedopustivim pojedine odredbe Bogdanovićevog ugovora sa crno-belima i način podele obestećenja.

Nezvanično, Šalić nije imao loš tretman zbog toga što je Raškovićev klijent, ali mu ta činjenica sigurno nije ni pomogla.

Renomirani agent za MONDO nije želeo da komentariše prekid saradnje Partizana i perspektivnog centra.

Đoko Šalić je sa mladim selekcijama Srbije poslednja tri leta osvojio dve bronze na evropskim prvenstvima i jedno srebro na Šampionatu sveta.

Ostaje da se vidi hoće li u nastavku karijere pokazati da je Partizan pogrešio što ga se tako brzo odrekao...

Najbolju partiju u crno-belom dresu Šalić je pružio početkom prošle sezone, u meču trećeg kola Evrolige, kada je protiv Budiveljnika u Kijevu za šest minuta postigao pet poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar