Трактором покушао да прегази полицајце

Због покушаја убиства хрватских полицајаца кривично је пријављен 23-огодишњи држављанин Босне и Херцеговине, који је заједно с 25-огодишњаком прешао из БиХ у Хрватску ради крађе дрва.

Босна и Херцеговина 25.11.2014 | 15:10
Трактором покушао да прегази полицајце

С обзиром су успјели побјећи, кривичне пријаве је хрватска полиција предала правосудним тијелима БиХ, који ће наставити поступак.Обојица су пријављени и за покушај крађе, а криминалистичко истраживање провели су радници Полицијске управе сисачко-мославачке у сарадњи с полицијом Унско-санског кантона Федерације БиХ, саопштила је у уторак сисачко-мославачка полиција.

Утврђено је да су осумњичени 6. јула у шуми недалеко од мјеста Мајдан у пограничној општини Двор тракторима незаконито прешли државну границу у намјери крађе и одвоза стабала која су крајем јуна посјекли и припремили за одвоз.Затекли су их полицијски службеници, након чега је 25-огодишњак побјегао преко мински сумњивог подручја, док се 23-огодишњак трактором дао у бијег.

Када су га полицајци сустигли и покушали зауставити, он је трактором кренуо према њима, намјеравајући их прегазити, али је потом побјегао на подручје сусједне државе, наводи се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар