Traktorom pokušao da pregazi policajce

Zbog pokušaja ubistva hrvatskih policajaca krivično je prijavljen 23-ogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je zajedno s 25-ogodišnjakom prešao iz BiH u Hrvatsku radi krađe drva.

Bosna i Hercegovina 25.11.2014 | 15:10
Traktorom pokušao da pregazi policajce

S obzirom su uspjeli pobjeći, krivične prijave je hrvatska policija predala pravosudnim tijelima BiH, koji će nastaviti postupak.Obojica su prijavljeni i za pokušaj krađe, a kriminalističko istraživanje proveli su radnici Policijske uprave sisačko-moslavačke u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona Federacije BiH, saopštila je u utorak sisačko-moslavačka policija.

Utvrđeno je da su osumnjičeni 6. jula u šumi nedaleko od mjesta Majdan u pograničnoj opštini Dvor traktorima nezakonito prešli državnu granicu u namjeri krađe i odvoza stabala koja su krajem juna posjekli i pripremili za odvoz.Zatekli su ih policijski službenici, nakon čega je 25-ogodišnjak pobjegao preko minski sumnjivog područja, dok se 23-ogodišnjak traktorom dao u bijeg.

Kada su ga policajci sustigli i pokušali zaustaviti, on je traktorom krenuo prema njima, namjeravajući ih pregaziti, ali je potom pobjegao na područje susjedne države, navodi se u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar