Врло занимљив жреб за Копа Америка!

Репрезентације Колумбије и Бразила играће у истој групи на Копа Америка следеће године, а интересантан ће бити и дуел Уругваја и Аргентине.

Фудбал 25.11.2014 | 15:45
Врло занимљив жреб за Копа Америка!

Првенство Јужне Америке играће се од 11. јуна до 4. јула у Чилеу, који ће бити у групи А са Мексиком, Еквадором и Боливијом.

У групи Б ће поред "Гаучоса" и Уруса, који ће играти без Луиса Суареса, бити још Парагвај и Јамајка. Конкуренција Колумбији и Бразилу у групи Ц биће Перу и Венецуела.

Дерби групне фазе такмичења свакако ће бити окршај Бразила и Колумбије, чије су прве звезде конкуренти из Барселоне и Реала Нејмар и Хамес Родригес.

Две селекције су биле ривали у четвртфиналу Светског првенства, а Бразил је тада славио 2:1, али и остао без Нејмара који је доживео тешку повреду након старта Суњиге.

Титулу првака браниће Уругвај, кога чека окршај са Месијевом Аргентином, али без његовог саиграча из Барсе Суареса, који је суспендован на девет мечева због уједања Ђорђа Кјелинија на Мундијалу.

Мексико и Јамајка су ререпзентације из КОНКАКАФ зоне које су добиле специјалне позивнице на ово издање Копа Америке.

Домаћин Чиле никад није био шампион континента, али сада има вероватно најбољи тим у својој историји, предвођен Артуром Видалом и Алексисом Санчесом.

Аргентина нема трофеј од 1993. године, што је велики мотив, а још већи има Бразил након понижења на Мундијалу код куће.

Копа Америка 2015:
Група А: Чиле, Мексико, Еквадор, Боливија
Група Б: Аргентина, Уругвај, Парагвај, Јамајка
Група Ц: Бразил, Колумбија, Перу, Венецуела

Коментари / 0

Оставите коментар