Важно саопштење ЕЛ, Звезде и Галате!

У Барселони су се састали Бертомеу, Ристовић и Озјер, после чега је јавности послати заједничко писмо потписано од стране Евролиге, Црвене звезде и Галатасараја.

Кошарка 25.11.2014 | 15:00
Важно саопштење ЕЛ, Звезде и Галате!

Трагедија у Истанбулу, када је непознати нападач усмртио нашег Марка Ивковића, не сме никада више да се понови, а турска полиција мора да уради све да се овао убиство расветли и убице казне!

Ово је једна од три најјаче поруке коју су у заједничком писму јавности у Барселони потписали представници Евролиге, КК Црвена звезда и КК Галатасарај.

Сви клубови, рачунајући и два поменута, дужни су да убудуће учине све што је могуће, како у дворани, тако и ван ње, како се никада више не би поновила трагедија која је потресла кошаркашу Европу и шире од тога.

А, ствари се после смрти младог човека нису смириле, напротив, и то је очигледно стигло и до Барселоне.

Увидевши какав степен мржње између дела навијачких група је настао после 21. новембра и кобне истанбулске ноћи, као и јасне претње смрћу које стижу из Истанбула, председник и извршни директор Евролиге Ђорди Бертомеу затражио је и од Црвене звезде и од Галатасараја да учине све што је у њиховој моћи на смиривању навијачких страсти и стварању спортске атмосфере, јер су у Барселони свесни да ће се путеви српским и турским, али и грчким и турским, односно руским и турским клубовима сигурно често преплитати и ове и наредних сезона.

У заједничком писму, три стране упутиле су саучешће породици Марка Ивковића "Јагоде", сахрањеног јуче у Београду у присуству неколико хиљада људи. Саучешће је упућено и пријатељима, родбини, познаницима, уз поруку да је "породица Евролиге уз њих".

Комесар за такмичење Евролиге Дијего Гиљен боравио је у Београду у понедељак и представљао канцеларију Лиге на сахрани, саопштено је такође.

Евролига је поручила да ће све овонедељне утакмице тог такмичења, али и Еврокупа, почети минутом ћутања у знак сећања на Марка Ивковића "Јагоду".

У нади да на кошаркашким утакмицама никада више неће бити угашен ничији живот, без обзира на националност, веру, навијачку припадност...

Коментари / 0

Оставите коментар