Važno saopštenje EL, Zvezde i Galate!

U Barseloni su se sastali Bertomeu, Ristović i Ozjer, posle čega je javnosti poslati zajedničko pismo potpisano od strane Evrolige, Crvene zvezde i Galatasaraja.

Košarka 25.11.2014 | 15:00
Važno saopštenje EL, Zvezde i Galate!

Tragedija u Istanbulu, kada je nepoznati napadač usmrtio našeg Marka Ivkovića, ne sme nikada više da se ponovi, a turska policija mora da uradi sve da se ovao ubistvo rasvetli i ubice kazne!

Ovo je jedna od tri najjače poruke koju su u zajedničkom pismu javnosti u Barseloni potpisali predstavnici Evrolige, KK Crvena zvezda i KK Galatasaraj.

Svi klubovi, računajući i dva pomenuta, dužni su da ubuduće učine sve što je moguće, kako u dvorani, tako i van nje, kako se nikada više ne bi ponovila tragedija koja je potresla košarkašu Evropu i šire od toga.

A, stvari se posle smrti mladog čoveka nisu smirile, naprotiv, i to je očigledno stiglo i do Barselone.

Uvidevši kakav stepen mržnje između dela navijačkih grupa je nastao posle 21. novembra i kobne istanbulske noći, kao i jasne pretnje smrću koje stižu iz Istanbula, predsednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu zatražio je i od Crvene zvezde i od Galatasaraja da učine sve što je u njihovoj moći na smirivanju navijačkih strasti i stvaranju sportske atmosfere, jer su u Barseloni svesni da će se putevi srpskim i turskim, ali i grčkim i turskim, odnosno ruskim i turskim klubovima sigurno često preplitati i ove i narednih sezona.

U zajedničkom pismu, tri strane uputile su saučešće porodici Marka Ivkovića "Jagode", sahranjenog juče u Beogradu u prisustvu nekoliko hiljada ljudi. Saučešće je upućeno i prijateljima, rodbini, poznanicima, uz poruku da je "porodica Evrolige uz njih".

Komesar za takmičenje Evrolige Dijego Giljen boravio je u Beogradu u ponedeljak i predstavljao kancelariju Lige na sahrani, saopšteno je takođe.

Evroliga je poručila da će sve ovonedeljne utakmice tog takmičenja, ali i Evrokupa, početi minutom ćutanja u znak sećanja na Marka Ivkovića "Jagodu".

U nadi da na košarkaškim utakmicama nikada više neće biti ugašen ničiji život, bez obzira na nacionalnost, veru, navijačku pripadnost...

Komentari / 0

Ostavite komentar