Погба: Хоћу да будем нови Јувеов Зидан!

Француски репрезентативац и члан Јувентуса Пол Погба (21) изјавио је да му је његов сународник Зинедин Зидан велики узор због својих индивидуалнх играчких квалитета.

Фудбал 25.11.2014 | 11:30
Погба: Хоћу да будем нови Јувеов Зидан!

Иако га највише пореде по стилу игре са Јајом Туреом и Патриком Вијером, Погба је ипак неко ко се више диви Зидановим мајсторијама и његовом стилу игре. Погби прија интересовање славног Реал Мадрида, али каже да је Јувентус исто велики клуб као што је и мадридски:

"Био сам у Манчестер јунајтеду, али сам ипак одлучио да дођем у Торино. Лепо ми је у Јувентусу и допада ми се стил живота у Италији. Реал Мадрид је велики клуб, али и Јувентус такође. Радим свакодневно и надам се да ћу једнога дана постати играч као што је био Зидан", рекао је Погба за лист "Газета дело спорт".

Млади Француз каријеру је започео у својој домовини у дресу Авра, за који је наступао у периоду од 2009. до 2011. године, да би потом прешао у редове "црвених ђавола", за које је одиграо само три утакмице. Наредне сезоне потписао је уговор са торинским Јувентусом где коначно добија праву шансу. До сада је у 70 наступа за "стару даму" постигао 13 погодака.

За национални тим Француске одиграо је 22 меча и у пет наврата био стрелац.

Коментари / 0

Оставите коментар