Pogba: Hoću da budem novi Juveov Zidan!

Francuski reprezentativac i član Juventusa Pol Pogba (21) izjavio je da mu je njegov sunarodnik Zinedin Zidan veliki uzor zbog svojih individualnh igračkih kvaliteta.

Fudbal 25.11.2014 | 11:30
Pogba: Hoću da budem novi Juveov Zidan!

Iako ga najviše porede po stilu igre sa Jajom Tureom i Patrikom Vijerom, Pogba je ipak neko ko se više divi Zidanovim majstorijama i njegovom stilu igre. Pogbi prija interesovanje slavnog Real Madrida, ali kaže da je Juventus isto veliki klub kao što je i madridski:

"Bio sam u Mančester junajtedu, ali sam ipak odlučio da dođem u Torino. Lepo mi je u Juventusu i dopada mi se stil života u Italiji. Real Madrid je veliki klub, ali i Juventus takođe. Radim svakodnevno i nadam se da ću jednoga dana postati igrač kao što je bio Zidan", rekao je Pogba za list "Gazeta delo sport".

Mladi Francuz karijeru je započeo u svojoj domovini u dresu Avra, za koji je nastupao u periodu od 2009. do 2011. godine, da bi potom prešao u redove "crvenih đavola", za koje je odigrao samo tri utakmice. Naredne sezone potpisao je ugovor sa torinskim Juventusom gde konačno dobija pravu šansu. Do sada je u 70 nastupa za "staru damu" postigao 13 pogodaka.

Za nacionalni tim Francuske odigrao je 22 meča i u pet navrata bio strelac.

Komentari / 0

Ostavite komentar