Мурињо: Не бих да играмо ЛЕ!

Менаџер Челсија жели да његов тим што пре заврши посао око пласмана у нокаут фазу Лиге шампиона (ЛШ).

Фудбал 25.11.2014 | 12:00
Мурињо: Не бих да играмо ЛЕ!

Пред последња два кола групне фазе ЛШ, фудбалери Челсија први су на табели Групе Г, са осам освојених бодова. Други је Шалке са пет, трећи Спортинг са четири и последњи Марибор, са три.

Ове недеље, у уторак, на програму су утакмице: Шалке - Челси и Спортинг - Марибор. У последњем колу, 10. децембра, играче Челси - Спортинг и Марибор - Шалке.
Дан пред меч против тима из Гелзенкирхена, Жозе Мурињо у Немачкој је открио да је пред екипу поставио јасан циљ - победу.

"Имамо две утакмице да се пласирамо у другу фазу и било би боље да то урадимо у уторак, јер нас у децембру чека огроман број утакмица и много обавеза. Ако се то не догоди, улазак у групну фазу Лиге Европе био би веома лош за мој тим. Било би то лоше за развој екипе", рекао је Португалац.

Тиму је с тим у вези послао јасну поруку:

"Рекао сам играчима веома јасно да ће постати бољи само ако играју у најбољем такмичењу", додао је Мурињо.

Португалац је похвалио учинак Дијега Косте ове сезоне (13 утакмица - 11 голова), али и истакао да је сјајне бројке центарфора заслужна екипа, не само он.

"Дијего Коста игра добро, али то не би био случај да нема екипу иза себе. Сва појачања која смо ангажовали прошлог лета играју добро".

Хоће ли међу зимским појачањима бити и опет повређени Марко Ројс, који је претходних месеци био довођен у везу са Челсијем.

"Не, нисам заинтересован за њега", поручио је Мурињо, менаџер лидера Премијер лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар