Murinjo: Ne bih da igramo LE!

Menadžer Čelsija želi da njegov tim što pre završi posao oko plasmana u nokaut fazu Lige šampiona (LŠ).

Fudbal 25.11.2014 | 12:00
Murinjo: Ne bih da igramo LE!

Pred poslednja dva kola grupne faze LŠ, fudbaleri Čelsija prvi su na tabeli Grupe G, sa osam osvojenih bodova. Drugi je Šalke sa pet, treći Sporting sa četiri i poslednji Maribor, sa tri.

Ove nedelje, u utorak, na programu su utakmice: Šalke - Čelsi i Sporting - Maribor. U poslednjem kolu, 10. decembra, igrače Čelsi - Sporting i Maribor - Šalke.
Dan pred meč protiv tima iz Gelzenkirhena, Žoze Murinjo u Nemačkoj je otkrio da je pred ekipu postavio jasan cilj - pobedu.

"Imamo dve utakmice da se plasiramo u drugu fazu i bilo bi bolje da to uradimo u utorak, jer nas u decembru čeka ogroman broj utakmica i mnogo obaveza. Ako se to ne dogodi, ulazak u grupnu fazu Lige Evrope bio bi veoma loš za moj tim. Bilo bi to loše za razvoj ekipe", rekao je Portugalac.

Timu je s tim u vezi poslao jasnu poruku:

"Rekao sam igračima veoma jasno da će postati bolji samo ako igraju u najboljem takmičenju", dodao je Murinjo.

Portugalac je pohvalio učinak Dijega Koste ove sezone (13 utakmica - 11 golova), ali i istakao da je sjajne brojke centarfora zaslužna ekipa, ne samo on.

"Dijego Kosta igra dobro, ali to ne bi bio slučaj da nema ekipu iza sebe. Sva pojačanja koja smo angažovali prošlog leta igraju dobro".

Hoće li među zimskim pojačanjima biti i opet povređeni Marko Rojs, koji je prethodnih meseci bio dovođen u vezu sa Čelsijem.

"Ne, nisam zainteresovan za njega", poručio je Murinjo, menadžer lidera Premijer lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar