Видео: Крузеиру титула у Бразилу!

Фудбалери Крузеира доминантно су стигли до титуле у бразилској Серији А, друге узастопне, а четврте у историји клуба из Бело Хоризонтеа.

Фудбал 24.11.2014 | 22:30
Видео: Крузеиру титула у Бразилу!

Крузеиро је победом над Гојасом 2:1 у недељу увече, два кола пре краја стигао до нове круне, испред Сао Паула којем нису помогла бројна звучна појачања.

Пред око 60.000 навијача на Минеирао стадиону Крузеиро је головима везисте Рикарда Гуларта и нападача Евертона Рибеира стигао до кључне победе.

Крузеиро је први тим од 2008. који је везао две титуле у Бразилу, а најуспешнији је тим у држави откако је 2003. уведен нови систем такмичења.

Кључни играчи у освајању титуле били су поменути везиста Рикардо Гуларт, који је на деоби првог места листе стрелаца са Фредом и Енрикеом са по 15 голова, те Боливијац Марсело Морено са 14 голова и први асистент Серије А Евертон Рибеиро.

Тим из Бело Хоризонтеа је у шестом колу преузео прво место на табели и од тада га није испуштао. Екипа Марсела Оливеире има 23 победе, колико је остварила за целу прошлу сезону.

Крузеиро има шансу да освоји и дуплу круну, али мора да надокнад два гола заостатка против Алетико Минеира у финалу Купа.

Овај клуб је прву титулу освојио 1996. године, а другу 2003, у првој сезони са двокружним системом такмичења. Прошле сезоне је Крузеиро постао први тим који је освојио титулу победивши сваког ривала у такмичењу бар једном.

Сао Пауло је победом у Сантосу 1:0 обезбедио учешће у Копа Либертадоресу, а у борби за титулу нису му помогле ни скопо плаћене звезде Кака, Гансо, Бастос, Пато и Луис Фабијано.

За преостало у КЛ у последња два кола борити Коринтијанс и Интернасионал, који има три бода мање од ривала.

Крисијума је ремијем са Фламенгом 1:1 дефинитивно елиминисана у нижи ранг, неколико дана након што је клуб отпустио више од десеторице играча. Ботафого има минималне шансе за опстанак, док су у тешкој ситуацији Бахија и Виторија.

Један од два најтрофејнија бразилска клуба Палмеирас је само бод изнад зоне испадања.

Коментари / 0

Оставите коментар