Video: Kruzeiru titula u Brazilu!

Fudbaleri Kruzeira dominantno su stigli do titule u brazilskoj Seriji A, druge uzastopne, a četvrte u istoriji kluba iz Belo Horizontea.

Fudbal 24.11.2014 | 22:30
Video: Kruzeiru titula u Brazilu!

Kruzeiro je pobedom nad Gojasom 2:1 u nedelju uveče, dva kola pre kraja stigao do nove krune, ispred Sao Paula kojem nisu pomogla brojna zvučna pojačanja.

Pred oko 60.000 navijača na Mineirao stadionu Kruzeiro je golovima veziste Rikarda Gularta i napadača Evertona Ribeira stigao do ključne pobede.

Kruzeiro je prvi tim od 2008. koji je vezao dve titule u Brazilu, a najuspešniji je tim u državi otkako je 2003. uveden novi sistem takmičenja.

Ključni igrači u osvajanju titule bili su pomenuti vezista Rikardo Gulart, koji je na deobi prvog mesta liste strelaca sa Fredom i Enrikeom sa po 15 golova, te Bolivijac Marselo Moreno sa 14 golova i prvi asistent Serije A Everton Ribeiro.

Tim iz Belo Horizontea je u šestom kolu preuzeo prvo mesto na tabeli i od tada ga nije ispuštao. Ekipa Marsela Oliveire ima 23 pobede, koliko je ostvarila za celu prošlu sezonu.

Kruzeiro ima šansu da osvoji i duplu krunu, ali mora da nadoknad dva gola zaostatka protiv Aletiko Mineira u finalu Kupa.

Ovaj klub je prvu titulu osvojio 1996. godine, a drugu 2003, u prvoj sezoni sa dvokružnim sistemom takmičenja. Prošle sezone je Kruzeiro postao prvi tim koji je osvojio titulu pobedivši svakog rivala u takmičenju bar jednom.

Sao Paulo je pobedom u Santosu 1:0 obezbedio učešće u Kopa Libertadoresu, a u borbi za titulu nisu mu pomogle ni skopo plaćene zvezde Kaka, Ganso, Bastos, Pato i Luis Fabijano.

Za preostalo u KL u poslednja dva kola boriti Korintijans i Internasional, koji ima tri boda manje od rivala.

Krisijuma je remijem sa Flamengom 1:1 definitivno eliminisana u niži rang, nekoliko dana nakon što je klub otpustio više od desetorice igrača. Botafogo ima minimalne šanse za opstanak, dok su u teškoj situaciji Bahija i Vitorija.

Jedan od dva najtrofejnija brazilska kluba Palmeiras je samo bod iznad zone ispadanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar