Још једно Атаманово извињење

Тренер Галатасараја Ергин Атаман изразио је искрено жаљење због убиства навијача Црвене звезде Марка Ивковића у Истанбулу.

Кошарка 24.11.2014 | 21:30
Још једно Атаманово извињење

Атаман је за своје раније изјаве о том инциденту рекао да нису биле на месту.

"Изјаве које сам дао на основу недовољних сазнања о инцидентима који су се десили, дефинитивно нису биле на месту и изазвале су последице које ми никако нису биле намера", наводи се у званичном саопштењу Атамана објављеном на интернет страници Галатасараја.

Атаман је после победе над Звездом у шестом колу Евролиге, све навијаче црвено-белих назвао терористима.

"Као спортиста који годинама учествује и побеђује на националним и међународним такмичењима, могу да кажем да ниједан трофеј који сам икада освојио или ћу тек да освојим није вреднији од живота једног људског бића", каже Атаман.

Он је оштро осудио догађаје испред хале Абди Ипекчи у Истанбулу и поручио да ће као спортиста учинити све да дође до сарадње како се слични инциденти више никад не би поновили.

"Од данашњег дана, сви смо подједнако одговорни ако спорт изневери идеју пријатељства, фер надметања и сарадње и претвори се у брутално ратно окружење које чак може да запрети и људским животима. Ово није ни локални, ни национални проблем већ глобални и овај међународни феномен морамо сви заједно да превазиђемо", истакао је Атаман.

Према његовим речима, политика не би требало да се меша у спорт.

"Наш је задатак да очувамо спорт као поље етичке и моралне утакмице и да спречимо да он постане средство за стварање тензија. Кошарка мора да остане на кошаркашким теренима и буде тема разговора који су искључиво везани за поље саме кошарке. На крају, желим да нагласим да се никада нећу радовати резултату меча који се одиграо 21. новембра и да ћу га се увек сећати с тугом", поручио је Атаман.

Ивковић је убијен ножем у сукобу навијача Црвене звезде и Галатасараја испред дворане Абди Ипекчи, уочи меча два тима у Евролиги, који је завршен победом турске екипе од 110:103.

Поводом тог инцидента, председник Владе Србије Александар Вучић је током телефонског разговора са турским колегом Ахметом Давутоглуом рекао да Атаман није добродошао у Србију, због изјава које је давао после меча.

Настрадали навијач Звезде сахрањен је данас на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар