Сутра се враћа ЛШ!

У уторак увече биће решене многе дилеме око пласмана у "нокаут" фазу, преласка у Лигу Европе или опроштаја од евро-купова.

Фудбал 25.11.2014 | 00:00
Сутра се враћа ЛШ!

Елиминације у Лиги шампиона су почеле.

У уторак увече биће решене многе дилеме око тога ко ће можда постати шампион, а ко то сигурно неће бити ове сезоне.

Фудбалери Манчестер Ситија немају више права на грешку у Лиги шампиона и уколико желе да остану у игри за пласман у осмину финала морају да добију обе преостале утакмице - прво против Бајерна код куће, а потом у гостима код Роме.

На Етихаду у уторак гостују Баварци, који су прошле сезоне лагано славили резултатом 3:1, а додатни проблем актуелном шампиону Енглеске биће изостанак суспендованих Фернадиња и Јаје Туреа, као и повређених Александра Коларова и Давида Силве.

"И ја лично осећам велики притисак, чак више него играчи и власници клуба. Верујем да је Ситију место у наредној фази", рекао је менаџер Ситија Мануел Пелегрини.

Са друге стране извесно је да се Баварци неће "склонити" на Етихаду, иако имају максималне четири победе и обезбеђено прво место у Е групи.

"Не идемо у Манчестер туристички, али идемо растерећени. Идемо да се надигравамо и покушамо да победимо", казао је фудбалери минхенског клуба Арјен Робен.

Веома неизвесно биће и у другом мечу групе, где у Москви ЦСКА дочекује Рому. Шампион Русије биће веома мотивисан пошто је доживео висок пораз у Риму (5:1), као и чињеницом да ће се играти пред пуним трибинама, јер је истекла казна УЕФА због дивљења навијача на Олимпику.

У групи Ф Пари Сен Жермен и Барселона имаће лак задатак да потврде пласман у наредну фазу пошто играју са Ајаксом, односно Апоелом.

Занимљиво ће бити и утакмици Г групе у Гелзенкирхену где Шалке и тренер Роберто Ди Матео дочекују Челси. Управо је италијански тренер донео лондонском клубу титулу првака Европе 2012. године, једину коју Жозе Мурињо није успео да освоји са "плавцима".

"Све је отворено и нема фаворита. Нама је неопходан бар један бод и надам се да ћемо га остварити", рекао је Ди Матео.

Челси победом има прилику да обезбеди пролаз у најбољих 16 клубова Европе са прве позиције, а ближи томе биће јер се у потпуности опоравио најбољи стрелац тима Дијего Коста.

У Х групи зна се ко иде даље, али ће Порто на гостовању БАТЕ Борисову и Шахтјор, који дочекује Атлетик Билбао наставити борбу за прво место.

Група Е:

Манчестер Сити - Бајерн 

ЦСКА Москва - Рома 

Табела: Бајерн 12, Рома 4, ЦСКА 4, Манчестер Сити 2.

Група Ф:

Парис Сен Жермен - Ајакс 

АПОЕЛ - Барселона

Табела: ПСЖ 10, Барселона 9, Ајакс 2, Апоел 1.

Група Г:

Спортинг - Марибор 

Шалке - Челси 

Табела: Челси 8, Шалке 5, Спортинг 4, Марибор 3.

Група Х:

Шахтјор - Атлетик Билбао

Бате - Порто

Табела: Порто 10, Шахтјор 9, БАТЕ 3, Атлетик Билбао 1.

Утакмице ЦСКА - Рома и БАТЕ - Порто играју се од 18 сати, док су остали мечеви на програму од 20.45.

 

Коментари / 0

Оставите коментар