Sutra se vraća LŠ!

U utorak uveče biće rešene mnoge dileme oko plasmana u "nokaut" fazu, prelaska u Ligu Evrope ili oproštaja od evro-kupova.

Fudbal 25.11.2014 | 00:00
Sutra se vraća LŠ!

Eliminacije u Ligi šampiona su počele.

U utorak uveče biće rešene mnoge dileme oko toga ko će možda postati šampion, a ko to sigurno neće biti ove sezone.

Fudbaleri Mančester Sitija nemaju više prava na grešku u Ligi šampiona i ukoliko žele da ostanu u igri za plasman u osminu finala moraju da dobiju obe preostale utakmice - prvo protiv Bajerna kod kuće, a potom u gostima kod Rome.

Na Etihadu u utorak gostuju Bavarci, koji su prošle sezone lagano slavili rezultatom 3:1, a dodatni problem aktuelnom šampionu Engleske biće izostanak suspendovanih Fernadinja i Jaje Turea, kao i povređenih Aleksandra Kolarova i Davida Silve.

"I ja lično osećam veliki pritisak, čak više nego igrači i vlasnici kluba. Verujem da je Sitiju mesto u narednoj fazi", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Sa druge strane izvesno je da se Bavarci neće "skloniti" na Etihadu, iako imaju maksimalne četiri pobede i obezbeđeno prvo mesto u E grupi.

"Ne idemo u Mančester turistički, ali idemo rasterećeni. Idemo da se nadigravamo i pokušamo da pobedimo", kazao je fudbaleri minhenskog kluba Arjen Roben.

Veoma neizvesno biće i u drugom meču grupe, gde u Moskvi CSKA dočekuje Romu. Šampion Rusije biće veoma motivisan pošto je doživeo visok poraz u Rimu (5:1), kao i činjenicom da će se igrati pred punim tribinama, jer je istekla kazna UEFA zbog divljenja navijača na Olimpiku.

U grupi F Pari Sen Žermen i Barselona imaće lak zadatak da potvrde plasman u narednu fazu pošto igraju sa Ajaksom, odnosno Apoelom.

Zanimljivo će biti i utakmici G grupe u Gelzenkirhenu gde Šalke i trener Roberto Di Mateo dočekuju Čelsi. Upravo je italijanski trener doneo londonskom klubu titulu prvaka Evrope 2012. godine, jedinu koju Žoze Murinjo nije uspeo da osvoji sa "plavcima".

"Sve je otvoreno i nema favorita. Nama je neophodan bar jedan bod i nadam se da ćemo ga ostvariti", rekao je Di Mateo.

Čelsi pobedom ima priliku da obezbedi prolaz u najboljih 16 klubova Evrope sa prve pozicije, a bliži tome biće jer se u potpunosti oporavio najbolji strelac tima Dijego Kosta.

U H grupi zna se ko ide dalje, ali će Porto na gostovanju BATE Borisovu i Šahtjor, koji dočekuje Atletik Bilbao nastaviti borbu za prvo mesto.

Grupa E:

Mančester Siti - Bajern 

CSKA Moskva - Roma 

Tabela: Bajern 12, Roma 4, CSKA 4, Mančester Siti 2.

Grupa F:

Paris Sen Žermen - Ajaks 

APOEL - Barselona

Tabela: PSŽ 10, Barselona 9, Ajaks 2, Apoel 1.

Grupa G:

Sporting - Maribor 

Šalke - Čelsi 

Tabela: Čelsi 8, Šalke 5, Sporting 4, Maribor 3.

Grupa H:

Šahtjor - Atletik Bilbao

Bate - Porto

Tabela: Porto 10, Šahtjor 9, BATE 3, Atletik Bilbao 1.

Utakmice CSKA - Roma i BATE - Porto igraju se od 18 sati, dok su ostali mečevi na programu od 20.45.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar