Нема више Мега Визуре!

Кошаркашки клуб основан 1998. под именом Авала Ада добио је ново име, шесто од оснивања...

Кошарка 24.11.2014 | 17:45
Нема више Мега Визуре!

Кошаркашки клуб Авала Ада, основан 1998. године, добио је овог понедељка, 24. новембра 2014. године, шесто име!

После више од пет година такмичења под именом Мега Визура, а све после припајања КК Визура тадашњем Мега Хипо Лизингу, овај клуб у експанзији поново је променио име.

Од данас, розе-тегет (били су розе-тиркизни) ће се у АБА лиги, а потом и Суперлиги Србије, такмичити под именом Мега Лекс, све до краја сезоне 2016/17. Под новим именом наступаће све селекције београдског клуба, а први тим од наредног кола АБА лиге и меча против Цедевите у Сремској Митровици.

"Лекс гроуп" је међународна компанија специјализована за увоз и продају уградне технике, аспиратора и опреме за кухињу, која делује на подручју читавог Балкана.

Уговор су на свечаности у хотелу "Цроwн Плаза" потписали власник компаније Цветан Луканов и генерални менаџер Меге Горан Ћакић.

"Желео бих прво да се захвалим нашем досадашњем спонзору Визури и Горану Радојичићу, са којим смо заједно подигли клуб на одређени ниво. Сада је време да кренемо даље, са новим партнером. Част нам је што нас је 'Лекс гроуп' препознао као праву средину за презентовање свог имена", изјавио је Ћакић.

Мега после девет одиграних кола дели четврту позицију на табели регионалне лиге. Екипа под вођством тренера Дејана Милојевића остварила је пет победа и четири пораза.

Овај клуб, за који игра велики број талентованих српских кошаркаша, своју причу започео је 1998. године под именом Авала Ада. Шест година касније, 2004, утицајни српски кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић и његова агенција "Беобаскет" стали су иза Авале Аде, преузели пословање клуба и дали му ново име - Мега Баскет.

Тај назив кратко је важио, јер је клуб брзо нашао генералног спонзора, предузеће "Исхрана" из Смедерева, па је званично име било Мега Исхрана до 2007. године, када је стигао нови спонзор и ново име - Мега Аква Монте. Под тим именом, екипа се такмичила у сезони 2007/08, да би у наредној, са новим техничким партнером, стигло и ново име - Мега Хипо Лизинг.

Од 2009. до овог поподнева, име клуба било је Мега Визура, што је била последица припајања КК Визура.

Од сезоне 2013/14, Мега игра регионалну лигу и због тога је морала да се "сели" из града у град, јер правила АБА лиге забрањују учешће више од два клуба из једног града, а то су од раније били Партизан и Црвена звезда. Мега се за кратко време из Београда преселила у Крушевац, потом Смедерево, да би екипа ове сезоне била домаћин у Сремској Митровици.

У сваком од поменутих градова, Мега Визура, сада Мега Лекс, имала је велику подршку публике.

Највећи успех овог клуба, поред пласмана у полуфинале плеј-офа националног првенства, јесте финале Купа Радивоја Кораћа из прошле сезоне, када је Мега имала шут за победу над Црвеном звездом у пуном "Пиониру".

Коментари / 0

Оставите коментар