Nema više Mega Vizure!

Košarkaški klub osnovan 1998. pod imenom Avala Ada dobio je novo ime, šesto od osnivanja...

Košarka 24.11.2014 | 17:45
Nema više Mega Vizure!

Košarkaški klub Avala Ada, osnovan 1998. godine, dobio je ovog ponedeljka, 24. novembra 2014. godine, šesto ime!

Posle više od pet godina takmičenja pod imenom Mega Vizura, a sve posle pripajanja KK Vizura tadašnjem Mega Hipo Lizingu, ovaj klub u ekspanziji ponovo je promenio ime.

Od danas, roze-teget (bili su roze-tirkizni) će se u ABA ligi, a potom i Superligi Srbije, takmičiti pod imenom Mega Leks, sve do kraja sezone 2016/17. Pod novim imenom nastupaće sve selekcije beogradskog kluba, a prvi tim od narednog kola ABA lige i meča protiv Cedevite u Sremskoj Mitrovici.

"Leks group" je međunarodna kompanija specijalizovana za uvoz i prodaju ugradne tehnike, aspiratora i opreme za kuhinju, koja deluje na području čitavog Balkana.

Ugovor su na svečanosti u hotelu "Crown Plaza" potpisali vlasnik kompanije Cvetan Lukanov i generalni menadžer Mege Goran Ćakić.

"Želeo bih prvo da se zahvalim našem dosadašnjem sponzoru Vizuri i Goranu Radojičiću, sa kojim smo zajedno podigli klub na određeni nivo. Sada je vreme da krenemo dalje, sa novim partnerom. Čast nam je što nas je 'Leks group' prepoznao kao pravu sredinu za prezentovanje svog imena", izjavio je Ćakić.

Mega posle devet odigranih kola deli četvrtu poziciju na tabeli regionalne lige. Ekipa pod vođstvom trenera Dejana Milojevića ostvarila je pet pobeda i četiri poraza.

Ovaj klub, za koji igra veliki broj talentovanih srpskih košarkaša, svoju priču započeo je 1998. godine pod imenom Avala Ada. Šest godina kasnije, 2004, uticajni srpski košarkaški menadžer Miško Ražnatović i njegova agencija "Beobasket" stali su iza Avale Ade, preuzeli poslovanje kluba i dali mu novo ime - Mega Basket.

Taj naziv kratko je važio, jer je klub brzo našao generalnog sponzora, preduzeće "Ishrana" iz Smedereva, pa je zvanično ime bilo Mega Ishrana do 2007. godine, kada je stigao novi sponzor i novo ime - Mega Akva Monte. Pod tim imenom, ekipa se takmičila u sezoni 2007/08, da bi u narednoj, sa novim tehničkim partnerom, stiglo i novo ime - Mega Hipo Lizing.

Od 2009. do ovog popodneva, ime kluba bilo je Mega Vizura, što je bila posledica pripajanja KK Vizura.

Od sezone 2013/14, Mega igra regionalnu ligu i zbog toga je morala da se "seli" iz grada u grad, jer pravila ABA lige zabranjuju učešće više od dva kluba iz jednog grada, a to su od ranije bili Partizan i Crvena zvezda. Mega se za kratko vreme iz Beograda preselila u Kruševac, potom Smederevo, da bi ekipa ove sezone bila domaćin u Sremskoj Mitrovici.

U svakom od pomenutih gradova, Mega Vizura, sada Mega Leks, imala je veliku podršku publike.

Najveći uspeh ovog kluba, pored plasmana u polufinale plej-ofa nacionalnog prvenstva, jeste finale Kupa Radivoja Koraća iz prošle sezone, kada je Mega imala šut za pobedu nad Crvenom zvezdom u punom "Pioniru".

Komentari / 0

Ostavite komentar