Дуле о Павловићу и смрти Ивковића

Трофејни тренер после победе црно-белих над Цибоном говорио је мање о утакмици, а више о стварима које немају директне везе с њом.

Кошарка 24.11.2014 | 16:45
Дуле о Павловићу и смрти Ивковића

Кошаркаши Партизана почели су да дижу форму и наговештавају излазак из резултатске кризе, што је могло да се види ове недеље увече у "класику" АБА лиге, дербију са Цибоном.

После важне победе у Пиониру (73:64), тренер црно-белих одговарао је на питања новинара, а мало које било је везано за оно што се догађало на паркету током претходна два сата.

Представнике медија занимао је Вујошевићево виђење трагедије у Истанбулу, где је пре две вечери, уочи сусрета Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде, на смрт избоден навијач црвено-белих, 25-годишњи Београђанин Марко Ивковић.

"Много ми је жао што је изгубљен млади људски живот. То не сме да се деси, Једноставно не сме... Не сме ни Французу у Београду, од стране навијача Партизана, нити било где другде, било коме...", рекао је Вујошевић на прес конференцији.

"Могло је и нама да се догоди то у Софији (нереди на утакмици с Левским, прим. аут), али нажалост догодило се сада..."

После кратке паузе додао је...

"Жао ми је, прочитао сам да је тај дечко требало да заврши факултет и да ускоро постане ујак, пошто му је сестра трудна", рекао је Вујошевић, после чега је један од новинара направио дигресију и констатовао да је, приликом одласка великог броја навијача Црвене звезде у Истанбул, можда неспретно реаговала и наша држава.

"Држава не треба да демонстрира колико је некоме лично тешко и да се организују некакви маршеви ка турској амбасади. Али, не желим никако да манипулишем овом трагедијом, јер је изгубљен млади живот. Заиста ми је жао...", констатовао је Вујошевић.

Друга тема која је занимала новинаре био је евентуални договор са Сашом Павловићем, с обзиром на то да је Вујошевић у најави утакмице са Цибоном прогласио недељу за "Дан Д" у том смислу.
"Немам новости, није се јавио до почетка утакмице, а рекао је да хоће... Додуше, нисам гледао у телефон, можда се јавио у међувремену", остао је Вујошевић донекле недоречен.

Коментаришући утакмицу, констатовао је да Цибона има добар састав, посебно након доласка Владе Илиевског, који може адекватно да замени Џерела Блесингејма.

"Прво полувреме смо одиграли добро, сачували неугодног Блесингејма, а другим сам мање задовољан. Шут за три нам је био 3/16, везали смо у пар наврата изгубљене лопте и дали противнику шансу да помисли како може да се врати у утакмицу".

"Дугујемо велику захвалност публици, поготово што се наша утакмица 'преклапала' са фудбалском. То значи да навијачи препознају тренутак у коме се налазимо".

Колико је Партизан напредовао у претходних неколико недеља, биће још јасније после гостовања Банвиту и дуела са Звездом у 10. колу АБА лиге, наредног понедељка.

Његов колега Славен Римац кратко је изјавио да његови играчи нису пружили партију у складу са својим могућностима.

"Да би се равноправно носио са Партизаном, треба уложити доста енергије. Ми нисмо били прави, практично смо поклонили победу. Направили смо много глупости. Партизан јесте заслужено победио, али ми смо му много помогли".

Актуелни АБА шампион, Цибона са скором 3-6 заостаје две победе за већом групом екипа која дели четврто место, а у којој су и црно-бели.

Према речима Римца, борба за врх табеле и није његов циљ.

"Жеља нам је да обезбедимо опстанак".

Коментари / 0

Оставите коментар