Dule o Pavloviću i smrti Ivkovića

Trofejni trener posle pobede crno-belih nad Cibonom govorio je manje o utakmici, a više o stvarima koje nemaju direktne veze s njom.

Košarka 24.11.2014 | 16:45
Dule o Pavloviću i smrti Ivkovića

Košarkaši Partizana počeli su da dižu formu i nagoveštavaju izlazak iz rezultatske krize, što je moglo da se vidi ove nedelje uveče u "klasiku" ABA lige, derbiju sa Cibonom.

Posle važne pobede u Pioniru (73:64), trener crno-belih odgovarao je na pitanja novinara, a malo koje bilo je vezano za ono što se događalo na parketu tokom prethodna dva sata.

Predstavnike medija zanimao je Vujoševićevo viđenje tragedije u Istanbulu, gde je pre dve večeri, uoči susreta Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde, na smrt izboden navijač crveno-belih, 25-godišnji Beograđanin Marko Ivković.

"Mnogo mi je žao što je izgubljen mladi ljudski život. To ne sme da se desi, Jednostavno ne sme... Ne sme ni Francuzu u Beogradu, od strane navijača Partizana, niti bilo gde drugde, bilo kome...", rekao je Vujošević na pres konferenciji.

"Moglo je i nama da se dogodi to u Sofiji (neredi na utakmici s Levskim, prim. aut), ali nažalost dogodilo se sada..."

Posle kratke pauze dodao je...

"Žao mi je, pročitao sam da je taj dečko trebalo da završi fakultet i da uskoro postane ujak, pošto mu je sestra trudna", rekao je Vujošević, posle čega je jedan od novinara napravio digresiju i konstatovao da je, prilikom odlaska velikog broja navijača Crvene zvezde u Istanbul, možda nespretno reagovala i naša država.

"Država ne treba da demonstrira koliko je nekome lično teško i da se organizuju nekakvi marševi ka turskoj ambasadi. Ali, ne želim nikako da manipulišem ovom tragedijom, jer je izgubljen mladi život. Zaista mi je žao...", konstatovao je Vujošević.

Druga tema koja je zanimala novinare bio je eventualni dogovor sa Sašom Pavlovićem, s obzirom na to da je Vujošević u najavi utakmice sa Cibonom proglasio nedelju za "Dan D" u tom smislu.
"Nemam novosti, nije se javio do početka utakmice, a rekao je da hoće... Doduše, nisam gledao u telefon, možda se javio u međuvremenu", ostao je Vujošević donekle nedorečen.

Komentarišući utakmicu, konstatovao je da Cibona ima dobar sastav, posebno nakon dolaska Vlade Ilievskog, koji može adekvatno da zameni Džerela Blesingejma.

"Prvo poluvreme smo odigrali dobro, sačuvali neugodnog Blesingejma, a drugim sam manje zadovoljan. Šut za tri nam je bio 3/16, vezali smo u par navrata izgubljene lopte i dali protivniku šansu da pomisli kako može da se vrati u utakmicu".

"Dugujemo veliku zahvalnost publici, pogotovo što se naša utakmica 'preklapala' sa fudbalskom. To znači da navijači prepoznaju trenutak u kome se nalazimo".

Koliko je Partizan napredovao u prethodnih nekoliko nedelja, biće još jasnije posle gostovanja Banvitu i duela sa Zvezdom u 10. kolu ABA lige, narednog ponedeljka.

Njegov kolega Slaven Rimac kratko je izjavio da njegovi igrači nisu pružili partiju u skladu sa svojim mogućnostima.

"Da bi se ravnopravno nosio sa Partizanom, treba uložiti dosta energije. Mi nismo bili pravi, praktično smo poklonili pobedu. Napravili smo mnogo gluposti. Partizan jeste zasluženo pobedio, ali mi smo mu mnogo pomogli".

Aktuelni ABA šampion, Cibona sa skorom 3-6 zaostaje dve pobede za većom grupom ekipa koja deli četvrto mesto, a u kojoj su i crno-beli.

Prema rečima Rimca, borba za vrh tabele i nije njegov cilj.

"Želja nam je da obezbedimo opstanak".

Komentari / 0

Ostavite komentar