Бундеслига: Тријумфи ХСВ-а и Аугсбурга

Бивши прваци Немачке, ХСВ и Вердер одиграли су 101. "Дерби севера" у којем је тим из Хамбурга прекинуо црну традицију.

Фудбал 24.11.2014 | 14:30
Бундеслига: Тријумфи ХСВ-а и Аугсбурга

Два бивша првака Немачке, са укупно десет титула, одиграла су 101. "Норддербy", односно "Дерби севера".

Хамбургер Шпорт Ферајн успео је да прекине црну серију у мечевима са омраженим Вердером из Бремена - 2:0 (0:0) у мечу 12. кола Бунделиге.

Дуел славних, који се ове сезоне налазе у борби за опстанак, решен је у финишу утакмице. Прво је Артјомс Рудневс начео "зелене" голом после грешке одбране, у 84. минуту, да би онда домаћин успео да казни општу офанзиву гостију у надокнади времена и на бизаран начин заврши контру "3 на 0".

Наиме, "плаво-бели" су истрчали контру у којој су тројица играча били сами пред голманом Вердера Рафаелом Волфом, Пјер-Мишел Ласога додао је до Толгаја Арслана, а овај, иако пред собом није имао никога, успео је да погоди стативу са три метра (!?) и потом буде миљених среће, јер је Волф покушавајући да ухвати лопту која је "шетала" по гол-црти, постигао смешан аутогол.

Завршио је с лоптом у мрежи...

Био је то крај утакмице, после које је ХСВ смањио заостатак за ривалом у бундеслигашким мечевима (32-33-36).
Вердер је у последњих шест дербија имао пет победа и пораз од 2:3 (јануар 2013). Хамбург има шест титула првака Немачке, последњу освојену 1983. када је екипа постала и првак Европе, док Вердер има четири титуле, трећу освојену 1993, а четврту 2004. године.

Тада је за "зелене" са "Везера" играо и наш Младен Крстајић.

ХСВ је другом победом у три кола, стигао до 12 бодова и 15. позиције, изнад Борусије Дортмунд, која је тренутно на месту које води у плеј-аут за опстанак у Бундес лиги. Вердер, који је у претходне две утакмице забележио две победе над Мајнцом и Штутгартом, остао је испод црте са десет бодова.

Пре тријумфа над Мајнцом, Вердер у девет кола није имао ниједну победу, а сада може да колико-толико одахне јер "фенераш" остаје Штутгарт.

У последњој утакмици 12. рунде, "швабе" су се самоуништиле у мечу са Аугсбургом код куће. На "Мерцедес арени", Шваб је добио црвени већ у 28. минуту, а потом је скривљен и пенал у 72. из ког је Ферхаг био прецизан за коначних 0:1.

Био је то трећи узастопни пораз Штутгарта, који има само девет бодова. Од нестварне утакмице у Франкфурту и победе над Ајнтрахтом од 4:5, Штутгарт на три сусрета није дао гол...

Коментари / 0

Оставите коментар