АБА - Радоњић: Максимално, упркос трагедији!

Црвена звезда Телеком у Загребу обавља последње припреме за дерби 9. кола АБА лиге против Цедевите (понедељак, 20.30).

Кошарка 24.11.2014 | 15:30
АБА - Радоњић: Максимално, упркос трагедији!

Трагична смрт навијача Марка Ивковића у Истанбулу оставила је дубок траг у екипи Црвене звезде, али живот и такмичења иду даље.

Црвено-бели на дан сахране убијеног младића морају да играју утакмицу и то једну од најјачих у АБА лиги, против домаће Цедевите, такође учесника Евролиге.

"Околности су специфичне и врло тешке, али морамо да се потрудимо да обавимо посао на најбољи могући начин", поручио је Дејан Радоњић из Загреба, где је још непоражени лидер регионалног такмичења допутовао у суботу, директно из Турске.

"Сви смо веома потресени оним што се догодило у Истанбулу и чињеницом да је изгубљен један млади живот. Користим ову прилику да изаразим најдубље саучешће породици нашег страдалог навијача Марка Ивковића", додао је Звездин тренер.

Марјановић и другови улазе у меч са две победе више од Цедевите (6-2), која је у петак у Малаги изгубила од Уникахе (82:73), уз 21 поен Мира Билана и 15 Рока Укића.

Црвено-бели су исте вечери од Галатасараја поражени резултатом 110:103, после два продужетка и прокоцкана три поена предности у последњим секундама четврте четвртине.

"Цедевита је сензацијом у Тел Авиву, када је победила Макаби, доказала способност и квалитет. Имали су проблема због одсуства Укића и тренера Јасмина Репеше, али су се њиховим повратком консолидовали и од тада бележе само победе".

Радоњић је констатовао да су Звезда и Цедевита по концепцији слични тимови, а поред Укића, издвојио је Гордића, шутера Пилепића, талентоване Араповића и Жганеца, као и "староседеоце" Бабића, Рамљака, Зубчића, Анта Делаша...

Црногорски стручњак додао је да екипа није оптерећена одбраном стопроцентног скора у лиги, јер игра против веома квалитетног противника.

Није згорег напоменути да литвански Нептунас гостује у Арени већ у четвртак, у преломној утакмици за пласман у Топ 16 Евролиге.

У знак сећања на погинулог навијача Марка Ивковића, кошаркаши Звезде ће у мечу против Цедевите на дресовима носити црни флор.

Коментари / 0

Оставите коментар