ABA - Radonjić: Maksimalno, uprkos tragediji!

Crvena zvezda Telekom u Zagrebu obavlja poslednje pripreme za derbi 9. kola ABA lige protiv Cedevite (ponedeljak, 20.30).

Košarka 24.11.2014 | 15:30
ABA - Radonjić: Maksimalno, uprkos tragediji!

Tragična smrt navijača Marka Ivkovića u Istanbulu ostavila je dubok trag u ekipi Crvene zvezde, ali život i takmičenja idu dalje.

Crveno-beli na dan sahrane ubijenog mladića moraju da igraju utakmicu i to jednu od najjačih u ABA ligi, protiv domaće Cedevite, takođe učesnika Evrolige.

"Okolnosti su specifične i vrlo teške, ali moramo da se potrudimo da obavimo posao na najbolji mogući način", poručio je Dejan Radonjić iz Zagreba, gde je još neporaženi lider regionalnog takmičenja doputovao u subotu, direktno iz Turske.

"Svi smo veoma potreseni onim što se dogodilo u Istanbulu i činjenicom da je izgubljen jedan mladi život. Koristim ovu priliku da izarazim najdublje saučešće porodici našeg stradalog navijača Marka Ivkovića", dodao je Zvezdin trener.

Marjanović i drugovi ulaze u meč sa dve pobede više od Cedevite (6-2), koja je u petak u Malagi izgubila od Unikahe (82:73), uz 21 poen Mira Bilana i 15 Roka Ukića.

Crveno-beli su iste večeri od Galatasaraja poraženi rezultatom 110:103, posle dva produžetka i prokockana tri poena prednosti u poslednjim sekundama četvrte četvrtine.

"Cedevita je senzacijom u Tel Avivu, kada je pobedila Makabi, dokazala sposobnost i kvalitet. Imali su problema zbog odsustva Ukića i trenera Jasmina Repeše, ali su se njihovim povratkom konsolidovali i od tada beleže samo pobede".

Radonjić je konstatovao da su Zvezda i Cedevita po koncepciji slični timovi, a pored Ukića, izdvojio je Gordića, šutera Pilepića, talentovane Arapovića i Žganeca, kao i "starosedeoce" Babića, Ramljaka, Zubčića, Anta Delaša...

Crnogorski stručnjak dodao je da ekipa nije opterećena odbranom stoprocentnog skora u ligi, jer igra protiv veoma kvalitetnog protivnika.

Nije zgoreg napomenuti da litvanski Neptunas gostuje u Areni već u četvrtak, u prelomnoj utakmici za plasman u Top 16 Evrolige.

U znak sećanja na poginulog navijača Marka Ivkovića, košarkaši Zvezde će u meču protiv Cedevite na dresovima nositi crni flor.

Komentari / 0

Ostavite komentar