Јокан о атмосфери у табору Србије

"Атмосфера у репрезентацији Србије није добра, то се види, а и све око ње. Али никада нећу да поверујем да играчима није стало до победе", каже бивши репрезентативац, сада тренер Вотфорда.

Фудбал 24.11.2014 | 13:03
Јокан о атмосфери у табору Србије

Славиша Јокановић бије битке у Чемпионшипу са екипом Вотфорда, на чију је клупу сео пре месец дана и тако постао први српски тренер у професионалном фудбалу на Острву.

Сконцетрисан је на своју екипу и како каже "гладијаторску борбу" у Другој лиги Енглеске, али прати и репрезентацију Србије. Тврди да се стање у друштву пренело, као и увек, на национални тим.

"Притисци се несносни, а атмофера није добра, то је оно што се види голим оком. Хиљаду ствари које се догађају у и око репрезентације и све оно што се дешава на клупском плану одводи наш фудбал у неком другом, погрешном смеру. Али такво је стање и у друштву, а оно се само пресликава на фудбал...", истакао је за "Новости" Јокановић.

Био је репрезентативац и зна да играчима није лако.

"Некада сам се и ја мало бавио шутирањем лопте и знам да је играчима најтеже, мада им то нико неће поверовати. И у моје време, а и сада се није много тога изменило, увек се причало о парама. Наш народ највише воли да завири у туђи џеп. Отуда и те приче: само их новац интересује, неће да играју, дођу да се одморе, проводе..."

Ипак, истиче да "орлови" морају да превазићу тешку ситауцију и истрају.

"Немогуће да репрезентативцима није стало да победе, у то, наравно, никада нећу да поверујем. Али, нећу ни да их браним, нема потребе, нека се они бране на терену!"

Славиша Јокановић осврнуо се и на стање у Партизану, клубу у којем је стекао славу, научио тренерски занат и који много воли и прати, а који би ускоро требало да изабере новог председника.

"У Партизану ништа ново. Све је исто као пре 20 година. Опет се помиње моја генерација, која је покушала да направи нешто добро за клуб, али то није прошло, нисмо успели. Зато је боље да шансу добије неко следећи, а ко год да дође на кормило клуба желим му више среће и успеха", изјавио је популарни Јокан.

Коментари / 0

Оставите коментар