Jokan o atmosferi u taboru Srbije

"Atmosfera u reprezentaciji Srbije nije dobra, to se vidi, a i sve oko nje. Ali nikada neću da poverujem da igračima nije stalo do pobede", kaže bivši reprezentativac, sada trener Votforda.

Fudbal 24.11.2014 | 13:03
Jokan o atmosferi u taboru Srbije

Slaviša Jokanović bije bitke u Čempionšipu sa ekipom Votforda, na čiju je klupu seo pre mesec dana i tako postao prvi srpski trener u profesionalnom fudbalu na Ostrvu.

Skoncetrisan je na svoju ekipu i kako kaže "gladijatorsku borbu" u Drugoj ligi Engleske, ali prati i reprezentaciju Srbije. Tvrdi da se stanje u društvu prenelo, kao i uvek, na nacionalni tim.

"Pritisci se nesnosni, a atmofera nije dobra, to je ono što se vidi golim okom. Hiljadu stvari koje se događaju u i oko reprezentacije i sve ono što se dešava na klupskom planu odvodi naš fudbal u nekom drugom, pogrešnom smeru. Ali takvo je stanje i u društvu, a ono se samo preslikava na fudbal...", istakao je za "Novosti" Jokanović.

Bio je reprezentativac i zna da igračima nije lako.

"Nekada sam se i ja malo bavio šutiranjem lopte i znam da je igračima najteže, mada im to niko neće poverovati. I u moje vreme, a i sada se nije mnogo toga izmenilo, uvek se pričalo o parama. Naš narod najviše voli da zaviri u tuđi džep. Otuda i te priče: samo ih novac interesuje, neće da igraju, dođu da se odmore, provode..."

Ipak, ističe da "orlovi" moraju da prevaziću tešku sitauciju i istraju.

"Nemoguće da reprezentativcima nije stalo da pobede, u to, naravno, nikada neću da poverujem. Ali, neću ni da ih branim, nema potrebe, neka se oni brane na terenu!"

Slaviša Jokanović osvrnuo se i na stanje u Partizanu, klubu u kojem je stekao slavu, naučio trenerski zanat i koji mnogo voli i prati, a koji bi uskoro trebalo da izabere novog predsednika.

"U Partizanu ništa novo. Sve je isto kao pre 20 godina. Opet se pominje moja generacija, koja je pokušala da napravi nešto dobro za klub, ali to nije prošlo, nismo uspeli. Zato je bolje da šansu dobije neko sledeći, a ko god da dođe na kormilo kluba želim mu više sreće i uspeha", izjavio je popularni Jokan.

Komentari / 0

Ostavite komentar