Возачу "аутомобила смрти" притвор до 30 дана!

Душану Јовановићу возачу "БМW" који је изазвао саобрћајну несрећу у којој су погинули Анастасија Стајић (16), Немања Антић (18) и Милош Јанковић (20) одређен је притвор до 30 дана.

Србија 23.11.2014 | 19:03
Возачу "аутомобила смрти" притвор до 30 дана!

Он је данас саслушан у Вишем тужилаштву у Београду које је предложило притвор, а који му је одредио судија за претходни поступак Вишег суда.

На саслушању је признао, како "Блиц" сазнаје, да је вози аутомобил без дозволе и да је пио.

Судије за претходни поступак Висег суда у Београду одредио је притвор Јовановићу , као су саопштили у овом суду "због особитих околности које указују да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на сведоке, околности да би могао поновити кривично дело и с обзиром да је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последице су довели до узнемирења јавности".

Саобраћајна несрећа се десила прексиноћ када је Јовановић возећи "БМW"  улетео у Дунав у 3.50 сати  на прилазном коловозу ресторана “Царска охота” на Ади хуји. Он је прошао без повреда.

Из потопљеног аутомобила осим њега успео је да изађе са сувозачког места Лука Вишњић (20), коме је била сломљена десна рука, као и Милица Јокић (18) са задњег седишта.

На задњем седишту су се удавили Немања и малолетна Анстасија, док је Милош умро у гепеку, где је сам ушао непостредно пре несреће, јер за њега није било места у аутомобилу.

Ова група младих је кренула са журке код Прве београдске гимназије, ка кафићима на Ади хуји.

Коментари / 0

Оставите коментар