Vozaču "automobila smrti" pritvor do 30 dana!

Dušanu Jovanoviću vozaču "BMW" koji je izazvao saobrćajnu nesreću u kojoj su poginuli Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) određen je pritvor do 30 dana.

Srbija 23.11.2014 | 19:03
Vozaču "automobila smrti" pritvor do 30 dana!

On je danas saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu koje je predložilo pritvor, a koji mu je odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda.

Na saslušanju je priznao, kako "Blic" saznaje, da je vozi automobil bez dozvole i da je pio.

Sudije za prethodni postupak Viseg suda u Beogradu odredio je pritvor Jovanoviću , kao su saopštili u ovom sudu "zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, okolnosti da bi mogao ponoviti krivično delo i s obzirom da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice su doveli do uznemirenja javnosti".

Saobraćajna nesreća se desila preksinoć kada je Jovanović vozeći "BMW"  uleteo u Dunav u 3.50 sati  na prilaznom kolovozu restorana “Carska ohota” na Adi huji. On je prošao bez povreda.

Iz potopljenog automobila osim njega uspeo je da izađe sa suvozačkog mesta Luka Višnjić (20), kome je bila slomljena desna ruka, kao i Milica Jokić (18) sa zadnjeg sedišta.

Na zadnjem sedištu su se udavili Nemanja i maloletna Anstasija, dok je Miloš umro u gepeku, gde je sam ušao nepostredno pre nesreće, jer za njega nije bilo mesta u automobilu.

Ova grupa mladih je krenula sa žurke kod Prve beogradske gimnazije, ka kafićima na Adi huji.

Komentari / 0

Ostavite komentar