ДСК: Мјесто премијера или нема коалиције

Потпреседник Демократског савеза Косова Хаки Ругова поручио је данас да ако та партија не добије место премијера онда неће важити постигнут споразум са Демократском партијом Косова.

Србија 23.11.2014 | 17:19
ДСК: Мјесто премијера или нема коалиције

Ругова је за приштински Експрес рекао да нема "ни трунке сумње" да ће ДСК руководити владом Косова и да це премијер бити Иса Мустафа. У супротном, додао је, "ако се не реализује тај споразум који је постигнут онда за ДСК неце важити споразум".

С друге стране, званичници ДПК укључујући и лидера те партије Хашима Тачија кажу да се и даље није разјаснило ко ће бити на челу владе Косова.

Међутим, Хаки Ругова каже да је све кристално јасно након одлуке Главног одбора ДСК где се гласало за коалицију са ДПК али под условом да Иса Мустафа буде премијер."Одлука главног одбора ДСК је јасна. Ми имамо место премијера", додао је он.

Што се тиче министарских места, Ругова је нагласио да је ДСК посао своје експерте у радну групу да разговарају са ДПК и да ће власт бити подељена пола -пола.

Он је додао да ДСК неце прихватити да добије само министарства која нису много значајна, преноси "Експрес". Како јавља Радио Косова, сутра ће се састати радне групе ДСК и ДПК и радиће на програму владе Косова и подели министартства.

"Радићемо на заједничком програму владе и наравно око поделе министарства и преузимања одговорности", рекао је за тај радио члан радне групе ДПК Енвер Хоџај.

Коментари / 0

Оставите коментар