Торцида слави, а Хајдуку пријети казна!

Фудбалери Хајдука су одбили да играју вечити хрватски дерби са Динамом на Максимиру без својих навијача, који су им приредили спектакл на Пољуду.

Фудбал 23.11.2014 | 10:40
Торцида слави, а Хајдуку пријети казна!

"Били" ризикују велику казну ХНС, можда чак и избацивање из лиге јер нису изашли на мегдан Динаму, али су у очима својих навијача они хероји.

Хајдук је одлучио да играчи не изађу на Максимир, јер је око 2.000 навијача остало испред стадиона. Није им био забрањен улаз, већ су одлучили да се солидаришу са око 30-ак "колега" којима је забрањено присуство утакмицама.

Према правилнику ХНС, утакмица ће бити регистрована службеним резултатом 3:0 уколико се утврди да је клуб неоправдано поступио. Клуб ће бити кажњен новчано, а може да остане и без шест бодова или чак буде избачен у нижи ранг такмичења.

Хајдук је већ месецима у затегнутим односима са ХНС, а све је ескалирало одбијањем Савеза да одложи њихов дуел са Ријеком због обнове травњака на Пољуду. ХНС је у истом случају изашао у сусрет Локомотиви против Ријеке, те Истри против Динама у претходним сезонама.

Уочи овог кола трећепласирани Хајдук је заостајао 11 бодова за лидером Динамом. Друга је Ријека са бодом мање уз утакмицу више од "модрих".

 

Коментари / 0

Оставите коментар