Torcida slavi, a Hajduku prijeti kazna!

Fudbaleri Hajduka su odbili da igraju večiti hrvatski derbi sa Dinamom na Maksimiru bez svojih navijača, koji su im priredili spektakl na Poljudu.

Fudbal 23.11.2014 | 10:40
Torcida slavi, a Hajduku prijeti kazna!

"Bili" rizikuju veliku kaznu HNS, možda čak i izbacivanje iz lige jer nisu izašli na megdan Dinamu, ali su u očima svojih navijača oni heroji.

Hajduk je odlučio da igrači ne izađu na Maksimir, jer je oko 2.000 navijača ostalo ispred stadiona. Nije im bio zabranjen ulaz, već su odlučili da se solidarišu sa oko 30-ak "kolega" kojima je zabranjeno prisustvo utakmicama.

Prema pravilniku HNS, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 3:0 ukoliko se utvrdi da je klub neopravdano postupio. Klub će biti kažnjen novčano, a može da ostane i bez šest bodova ili čak bude izbačen u niži rang takmičenja.

Hajduk je već mesecima u zategnutim odnosima sa HNS, a sve je eskaliralo odbijanjem Saveza da odloži njihov duel sa Rijekom zbog obnove travnjaka na Poljudu. HNS je u istom slučaju izašao u susret Lokomotivi protiv Rijeke, te Istri protiv Dinama u prethodnim sezonama.

Uoči ovog kola trećeplasirani Hajduk je zaostajao 11 bodova za liderom Dinamom. Druga je Rijeka sa bodom manje uz utakmicu više od "modrih".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar