ПЛ: Де Хеа и Руни за тријумф ''Ђавола'' над ''Тобџијама''!

Фудбалери Манчестер Јунајтед савладали су у великом енглеском дербију Арсенал 2:1 (0:0) на Емиратима, остваривши прву победу у гостима ове сезоне.

Фудбал 22.11.2014 | 22:00
ПЛ: Де Хеа и Руни за тријумф ''Ђавола'' над ''Тобџијама''!

Јунајтед је казнио промашаје Арсенала који је доминирао током већег дела меча, те стигао до четвртог места у Премијер лиги.

Давид де Хеа је спасавао госте у првом полувремену, а у наставку су головима кажњавали промашаје Арсенала. Повели су аутоголом Кирана Гибса у 55. минуту, на 2:0 повећао је Вејн Руни из контре у 84, да би у 95. коначан резултат поставио Оливије Жиру.

Арсенал је доминирао у првом полувремену, имао неколико гол шанси, али је Давид де Хеа спасао Јунајтед зауставивши свих пет шутева ривала у оквир гола. Најбољу шансу имао је Џек Вилшер који је изашао сам на Шпанца, али му је зицер одбранио коленима.

Домаћин је доминирао и у наставку, али је сурово кажњен за сваку грешку. У десетом 55. минуту гости су повели аутоголом Гибса после шута Антонија Валенсије, након што су се сударили Гибс и голман Шченсни, који се том приликом повредио.

Победу Јунајтеда потврдио је Вејн Руни после сјајне контре и додавања Анхела ди Марије, шест минута пре краја. Он је постигао 11. гол против Арсенала.

У надокнади времена Ди Марија прошушта стопостотну шансу да докрајчи ривала, што минут касније кажњава Оливије Жиру сјајним голом левом ногом. Међутим, домаћин није имао довољно времена да избегне пораз, Јунајтед је славио после седам мечева без победе у гостима.

Јунајтед је другом узастопном победом стигао до 18. бода и престигао на табели ривала који је поражен друго коло у низу. "Црвени ђаволи" су четврти, а "тобџије" тек осме.

 

Коментари / 0

Оставите коментар