PL: De Hea i Runi za trijumf ''Đavola'' nad ''Tobdžijama''!

Fudbaleri Mančester Junajted savladali su u velikom engleskom derbiju Arsenal 2:1 (0:0) na Emiratima, ostvarivši prvu pobedu u gostima ove sezone.

Fudbal 22.11.2014 | 22:00
PL: De Hea i Runi za trijumf ''Đavola'' nad ''Tobdžijama''!

Junajted je kaznio promašaje Arsenala koji je dominirao tokom većeg dela meča, te stigao do četvrtog mesta u Premijer ligi.

David de Hea je spasavao goste u prvom poluvremenu, a u nastavku su golovima kažnjavali promašaje Arsenala. Poveli su autogolom Kirana Gibsa u 55. minutu, na 2:0 povećao je Vejn Runi iz kontre u 84, da bi u 95. konačan rezultat postavio Olivije Žiru.

Arsenal je dominirao u prvom poluvremenu, imao nekoliko gol šansi, ali je David de Hea spasao Junajted zaustavivši svih pet šuteva rivala u okvir gola. Najbolju šansu imao je Džek Vilšer koji je izašao sam na Španca, ali mu je zicer odbranio kolenima.

Domaćin je dominirao i u nastavku, ali je surovo kažnjen za svaku grešku. U desetom 55. minutu gosti su poveli autogolom Gibsa posle šuta Antonija Valensije, nakon što su se sudarili Gibs i golman Ščensni, koji se tom prilikom povredio.

Pobedu Junajteda potvrdio je Vejn Runi posle sjajne kontre i dodavanja Anhela di Marije, šest minuta pre kraja. On je postigao 11. gol protiv Arsenala.

U nadoknadi vremena Di Marija prošušta stopostotnu šansu da dokrajči rivala, što minut kasnije kažnjava Olivije Žiru sjajnim golom levom nogom. Međutim, domaćin nije imao dovoljno vremena da izbegne poraz, Junajted je slavio posle sedam mečeva bez pobede u gostima.

Junajted je drugom uzastopnom pobedom stigao do 18. boda i prestigao na tabeli rivala koji je poražen drugo kolo u nizu. "Crveni đavoli" su četvrti, a "tobdžije" tek osme.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar