ДК: Федекс, Вавринка и Швајцарска на прагу трофеја!

Федерер и Вавринка заборавили су на расправу од прошле недеље и заједничким снагама довели Швајцарску на корак од првог тријумфа у Дејвис купу.

Тенис 22.11.2014 | 21:40
ДК: Федекс, Вавринка и Швајцарска на прагу трофеја!

Роџер Федерер имао је расправу са Станисласом Вавринком прошле недеље, после њиховог меча полуфинала Мастерс купа у Лондону.

Дан касније, због наводних болова у лежима, Федерер је одбио да игра велико финале против Новака Ђоковића, а онда су, према извештајима страних медија, Вавринка и он решили све размирице настале због понашања Роџерове супруге Мирке.

Уз податак да је Федерер, после сингла у петак, био довољно здрав да одигра и дубл у суботу, Швајцарска сада води 2:1 у финалу Дејвис купа за сезону 2014, тако да се домаћини Французи налазе надомак губитка титуле пред домаћом публиком.

Федерер и Вавринка почистили су Жулијена Бенетоа и Ришара Гаскеа у игри дублова - 6:3, 7:5, 6:4, након што је за акцију био пријављен швајцарски дубл Кјудинели/Ламер.

Првог дана, Федерер је изгубио од Гаела Монфиса, док је Вавринка победио Жоа-Вилфреда Цонгу.

Французи се надају у чудо, с обзиром на то да ће у "обрнутим" сингловима Цонга и Монфис бити одморнији од ривала. У 13 часова у недељу састају се Цонга и Федерер, а онда, ако буде било потребе, Монфис и Вавринка.

Коментари / 0

Оставите коментар