DK: Fedeks, Vavrinka i Švajcarska na pragu trofeja!

Federer i Vavrinka zaboravili su na raspravu od prošle nedelje i zajedničkim snagama doveli Švajcarsku na korak od prvog trijumfa u Dejvis kupu.

Tenis 22.11.2014 | 21:40
DK: Fedeks, Vavrinka i Švajcarska na pragu trofeja!

Rodžer Federer imao je raspravu sa Stanislasom Vavrinkom prošle nedelje, posle njihovog meča polufinala Masters kupa u Londonu.

Dan kasnije, zbog navodnih bolova u ležima, Federer je odbio da igra veliko finale protiv Novaka Đokovića, a onda su, prema izveštajima stranih medija, Vavrinka i on rešili sve razmirice nastale zbog ponašanja Rodžerove supruge Mirke.

Uz podatak da je Federer, posle singla u petak, bio dovoljno zdrav da odigra i dubl u subotu, Švajcarska sada vodi 2:1 u finalu Dejvis kupa za sezonu 2014, tako da se domaćini Francuzi nalaze nadomak gubitka titule pred domaćom publikom.

Federer i Vavrinka počistili su Žulijena Benetoa i Rišara Gaskea u igri dublova - 6:3, 7:5, 6:4, nakon što je za akciju bio prijavljen švajcarski dubl Kjudineli/Lamer.

Prvog dana, Federer je izgubio od Gaela Monfisa, dok je Vavrinka pobedio Žoa-Vilfreda Congu.

Francuzi se nadaju u čudo, s obzirom na to da će u "obrnutim" singlovima Conga i Monfis biti odmorniji od rivala. U 13 časova u nedelju sastaju se Conga i Federer, a onda, ako bude bilo potrebe, Monfis i Vavrinka.

Komentari / 0

Ostavite komentar