Човић: Марка су убили с леђа!

"Зашто је турска полиција спроводила навијаче Звезде до хале, ако није хтела да их пусти у дворану?!", упитао је председник Звезде на ванредној конференцији за новинаре.

Кошарка 22.11.2014 | 18:20
Човић: Марка су убили с леђа!

Смрт навијача Црвене звезде у Истанбулу и све што се догодило у и испред хале Абди Ипекчи и у суботу су тема дана у Србији. Председник вицешампиона Србије Небојша Човић с тим у вези сазвао је конференцију за новинаре.
Као "питање свих питања", истакао је чињеницу да је полиција пратила навијаче Звезде до хале, у коју није хтела да их пусти.

"Навијачи Звезде су се окупили у непосредној близини дворане, где је у пратњи турске полиције, која их је водила до хале, дошла до хале. Поставља се питање зашто полиција води навијаче Звезде према хали, ако после извесног временског периода њима забрањује улаз у халу?! Када су стигли испред дворане, дошли су пред навијаче Галатасараја. Не треба много мудрости ни памети да се схвати шта онда почиње да се догађа - међусобно провоцирање, вређање, па каменице. Још неколико навијача Звезде је повређено. А, онда је дошла до сукоба. Причам само оно што се догодило заиста".

Председник Звезде открио је и шта се догодило пред халом, као и како је Марко Ивковић изгубио живот.

"Догодило се то да је полиција хтела да одбије навијаче Звезде сузавцем и димом, а у том диму је уследио још један напад навијача Галатасараја. Марко је убоден с леђа, био је на зачељу колоне и није учествовао ни у каквом насиљу. Кренуо је да се повлачи, да бежи..."

Човић је објаснио и да је турска полиција променила првобитни извештај, као и да је једног навијача Звезде приморавала да потпише изјаву којом потврђује да је Марко изгубио живот у међусобној тучи Београђана у Истанбулу?!

"Први извештај турске полиције говори о томе. У међувремену су направили припрему. Неодговорна изјава Атамана је била припрема за оно што је требало да ураде медији, а они су почели да спинују и да представљају како је младић погинуо у међусобном сукобу српских полиција. Пре тога је извештај био другачији и то наш конзул јако добро зна".

Додао је...

"При томе су задржали младића који се зове Ненад Вучићевић, 1990. годиште, и по сваку цену су тражили од њега да потпише изјаву како су конципирали. Знам да је ово догађај незгодан за турску државу, али не могу да генерализујем ствари. Имали смо јуче контакте и са турским амбасадором у Београду, који је све учинио да наши навијачи уђу да гледају утакмицу, искрено је то радио, потпуно свестан шта може да се догоди".

Галатасарај је већ током меча објавио саопштење да Црвеној звезди није могао да прода карте, јер су све биле распродате. Број празних места у дворани јасно га демантује.

"Да се овде ради о лажи и да смо лагани говоре слике и податак који је објављен. Капацитет је 12.000, јуче је било 8.143 гледалаца. Некоме је стало да навијачи Звезде не уђу. Добили смо од Галатасараја одређени број карата, ушло јеоко 60 људи, на посебна места, где седе и званичници турског клуба. Да организација утакмице није била у реду доказују и догађаји у хали. За длаку је избегнут напад навијача Галатасараја на простор који се назива ложом. Ту је турска полиција успела да реагује и да спречи".

Коментари / 0

Оставите коментар